Top 10 ηθοποιοί σε ρόλους που δεν ήθελαν




Ρόλοι που οι ηθοποιοί προσπάθησαν να αποφύγουν....

Τους έχουμε δει σε πολλούς ρόλους, κάποιους πετυχημένους, που απογείωσαν την καριέρα τους και κάποιους όχι τόσο. Ποιους όμως από αυτούς τους ρόλους ανέλαβαν με τη θέλησή τους και ποιους "υποχρεώθηκαν" να παίξουν;

#10 Όλο το cast - Movie 43
 Παρότι θεωρείται ως μια από τις χειρότερες ταινίες που φτιάχτηκαν ποτέ, η ταινία Movie 43 κατάφερε να συγκεντρώσει ένα αξιοθαύμαστο καστ, συμπεριλαμβανομένων των Hugh Jackman, Kate Winslet, Emma Stone, Richard Gere, Halle Berry, Gerard Butler και Naomi Watts. Αποτελεί σκάνδαλο το πώς οι παραγωγοί κατάφεραν να κάνουν συμβόλαιο με τέτοια ονόματα για μια τόσο κακή ταινία. Ο παραγωγός Charles Wessler κατάφερε με κάποιον τρόπο να πείσει την Kate Winslet και τον Hugh Jackman και γύρισε τις σκηνές τους το 2009, αρκετά χρόνια πριν βγει η ταινία. Εκμεταλλευόμενος τα δύο αυτά δυνατά χαρτιά του κατάφερε να κάνει συμβόλαιο και με τους υπόλοιπους ηθοποιούς, οι οποίοι μόλις κατάλαβαν περί τίνος πρόκειται προσπάθησαν να σπάσουν τα συμβόλαια. Ο Colin Farrel και ο George Clooney κατάφεραν να ξεφύγουν, οι άλλοι δεν ήταν τόσο τυχεροί.


#9 Roy Scheider - Jaws 2
 Τα Σαγόνια του Καρχαρία είναι γνωστή ως μια από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών και αυτό οφείλεται εν μέρει στη λαμπρή ερμηνεία του ηθοποιού Roy Scheider. Κι ενώ η πρώτη ταινία είναι εξαιρετική η δεύτερη, το Jaws 2, όχι και τόσο.Η ταινία βέβαια έχει τους φαν της, αλλά όπως φαίνεται ο Roy δεν ήταν ένας από αυτούς.Ο λόγος που τον έκανε να επιστρέψει και να πάρει το ρόλο; Άφησε έναν ρόλο, για τον οποίο είχε ήδη ξεκινήσει γυρίσματα, σπάζοντας το συμβόλαιο που είχε κάνει με την Universal. Ο μόνος τρόπος να εξιλεωθεί ήταν να παίξει στο sequel της ταινίας Jaws. Όπως είπε και ο ίδιος: "I was fulfilling a contractual obligation." ( "Εκπλήρωνα μια υποχρέωση συμβολαίου" )


#8 Van Kilmer - Top Gun
 Αν και δεν το περιμέναμε, ο Van Kilmer στην αρχή δεν ήθελε απ'ότι φαίνεται να συμμετάσχει στην ταινία που εκτόξευσε τη δημοσιότητά του, το Top Gun. Η τελική ανάμειξή του ήταν αποτέλεσμα μιας συμφωνίας που είχε κλείσει με την Paramount για 3 ταινίες. Είχε ολοκληρώσει τις δυο πρώτες ταινίες της συμφωνίας, Top Secret! και Real Genius, οπότε χρωστούσε μια ακόμα ταινία. Σύμφωνα με τον ίδιο τον Kilmer ο Tony Scott, ο σκηνοθέτης της ταινίας, γνώριζε πως ο Van Kilmer δεν ήθελε να συμμετέχει όμως του έδωσε τον ρόλο πάραυτα. Σίγουρα θα άλλαξε η γνώμη του Kilmer μετά την επιτυχία της ταινίας...

#7 Channing Tatum - G.I.Joe: The Rise Of  Cobra
 "Αναγκάστηκα να συμμετέχω στην ταινία" : αυτή ήταν η δήλωση του Channing Tatum σε μια συνέντευξη που έδωσε και φυσικά αναφερόταν στην ταινία G.I.Joe: The Rise of Cobra. Απ' όσο φαίνεται ο ηθοποιός έπρεπε να παίξει στην ταινία λόγω ενός συμβολαίου, που είχε κάνει με την Paramount Pictures. Μάλιστα είπε ακόμα στην συνέντευξη ότι αν και ήταν φαν του καρτούν, το σενάριο της ταινίας δεν ήταν καλό και ο ίδιος δεν ήταν σίγουρος για το αν ήθελε να είναι ο Joe.


#6 Anne Hathaway - The Princess Diaries 2 : Royal Engagement
Αν και η πρώτη ταινία θεωρείται καλή, κάπως γλυκανάλατη, με ανάλαφρα κωμικά στοιχεία, η δεύτερη δεν έχει τίποτα να προσφέρει στο κοινό της. Επιπλέον, η Anne Hathaway δεν ήθελε από την αρχή να συμμετέχει σε ένα sequel. Αντ' αυτού επιθυμούσε να πρωταγωνιστήσει στην κινηματογραφική εκδοχή του The Phantom of the Opera, αλλά αναγκάστηκε να αποσυρθεί από αυτή της την επιθυμία για να πρωταγωνιστήσει στην δεύτερη ταινία του The Princess Diaries, γιατί είχε ήδη υπογράψει συμβόλαιο με την Disney να επαναλάβει το ρόλο της σε ένα sequel.


#5 Edward Norton - The Italian Job
 Ο Edward Norton είναι άλλος ένας ηθοποιός, που αναγκάστηκε να παίξει σε ταινία παρά τη θέλησή του. Όταν πήρε τον ρόλο στο Primal Fear έκανε συμφωνία με την Paramount για 3 ταινίες. Σύντομα μετά από αυτόν τον ρόλο πολλά στούντιο του προσέφεραν ρόλους σε ταινίες τους, πολλούς από τους οποίους ο Edward δέχτηκε, παραμελώντας την ολοκλήρωση της συμφωνίας του. Τελικά όμως η Paramount ανέλαβε δράση και προκειμένου ο Norton να εμφανιστεί στην ταινία Fight Club το 1999 έπρεπε να διαπραγματευτεί νέα συμφωνία, η οποία τον υποχρέωνε να κάνει μια ακόμα ταινία με το στούντιο. Του προσέφεραν ρόλο την ταινία The Italian Job και αφού ο Edward δήλωσε πως δεν ήθελε να συμμετέχει, του αποκρίθηκαν πως είναι υποχρεωμένος να το κάνει και πως θα του κάνουν μήνυση, σε περίπτωση που αρνηθεί.


#4 Shia LaBeouf - Transformers: Dark of the Moon
 Όταν ρωτήθηκε ο Shia LaBeouf για την ταινία Transformers:Dark of the Moon αποκρίθηκε: "Όταν είδα τη δεύτερη ταινία δεν εντυπωσιάστηκα με το αποτέλεσμα. Χαθήκαμε. Προσπαθήσαμε να έχουμε μεγαλύτερο αποτέλεσμα. Αυτό όμως συμβαίνει στα sequels. [Ο Michael Bay] "φόρτωσε" τόσο την ταινία που έγινε υπερβολική.Χάσαμε το νόημα της ταινίας." Ο λόγος. όμως, που συμμετείχε ο Shia στο sequel ήταν, όπως και στους περισσότερους ηθοποιούς της λίστας, οι υποχρεώσεις του συμβολαίου, που είχε συνάψει.


#3 Jennifer Garner - Electra
 Το 2003 η Jennifer Garner έκανε την εμφάνισή της ως Electra σε μια μάλλον κακή εκδοχή του ήρωα των Marvel Comics, Daredevil, με τον τότε μέλλοντα σύζυγό της, Ben Affleck. Έπειτα, πρωταγωνίστησε στην ταινία sequel Electra η οποία ήταν ακόμα χειρότερη, σύμφωνα με τις κριτικές. Το τι την έκανε να εμπλακεί σε μια τέτοια ταινία τη στιγμή που η φήμη της βρισκόταν στα ύψη δεν είναι δύσκολο να το μαντέψει κανείς: υπήρχε μια παράμετρος στο συμβόλαιό της για το Daredevil που τη δέσμευε να κάνει την ταινία. Η ίδια ποτέ δε δήλωσε δημοσίως τη δυσαρέσκειά της για την ταινία, όμως ο τότε φίλος της Michael Vartan είπε δημοσίως πως η Jennifer Garner θεωρούσε την ταινία απαίσια.


#2 Daniel Kraig - Skyfalll
 Έχει φημολογηθεί πως ο ηθοποιός έχει αποκτήσει μια σχέση αγάπης-μίσους με τον Bond μετά την αποτυχία του Quantum of Solace το 2008, ακόμα και αν αυτός ο ρόλος του προσέφερε απλόχερα επαίνους και παγκόσμια φήμη. Γιατί όμως επέστρεψε για να κάνει το Skyfall; Υποχρεώσεις συμβολαίου! Αυτό δεν τον εμπόδισε από το να λέει δημοσίως πως δεν ήθελε να το κάνει... " Προσπαθώ να ξεμπλέξω με όλο αυτό από την πρώτη στιγμή που έμπλεξα. Αλλά δεν με αφήνουν να φύγω και έχω συμφωνήσει να κάνω ακόμα δύο ταινίες, αλλά ας δούμε πρώτα πώς θα πάει αυτή καθότι η δουλειά είναι δουλειά"


#1 Natalie Portman - Thor: The Dark World
 Όταν η Natalie Portman συμφώνησε να παίξει στην ταινία Thor ήταν ήδη γνωστό πως η Marvel Studios δέσμευε τους ηθοποιούς της με συμβόλαια για εμφάνιση σε πολλές ταινίες. Η ηθοποιός όμως μάλλον παρέβλεψε να διαβάσει αυτήν την παράμετρο, καθώς όταν ήρθε η στιγμή για τα γυρίσματα του sequel δεν ήθελε να έχει καμία ανάμειξη με την ταινία. Βέβαια δεν μπορούμε να καταδικάσουμε αυτή της την απόφαση: όταν ακόμα η παραγωγή ήταν σε πρώιμα στάδια, τον Απρίλιο του 2011, η Portman ήταν έγκυος και είχε δηλώσει πολλές φορές πως ήθελε να κάνει ένα διάλειμμα για να αφιερωθεί στο παιδί της. Επιπλέον, η Marvel απέλυσε τον Patty Jenkins, τον οποίο η Natalie Portman είχε προτείνει για σκηνοθέτη της ταινίας, οπότε μπορεί και αυτός να ήταν ένας από τους λόγους, που ήθελε να απέχει. Παρά τις δηλώσεις της όμως, η ίδια αργότερα αρνήθηκε το γεγονός ότι υποχρεώθηκε να εμφανιστεί στην ταινία.


Στους ηθοποιούς που "αναγκάστηκαν" να πάρουν ρόλους που δεν ήθελαν ανήκουν και οι:
Emily Blunt- Gulliver's Travels
Keanu Reeves- The Watcher
Mike Myers- The Cat in the Hat
Whoopi Goldberg- Theodore Rex