20 Facts για τα γυρίσματα διάσημων ταινιών




Τι συνέβη πίσω από τις κάμερες στις αγαπημένες μας ταινίες;

 Για να γίνει μια ταινία απαιτείται προσπάθεια και χρόνος...κι ενώ στις οθόνες μας φτάνει το τελικό αποτέλεσμα, μέχρι αυτό να επιτευχθεί πολλά έχουν προηγηθεί πίσω από τις κάμερες. Να μια λίστα με κάποια γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ....

Fact #1 Κατά τα γυρίσματα του Mission Impossible 4 το 2010, ο Tom Cruise σκαρφάλωσε στην κορυφή του ψηλότερου κτιρίου στον κόσμο, το Burj Khalifa, χωρίς εξοπλισμό ασφαλείας και χάραξε το όνομα της Katie Holmes.


Fact #2 Το μικρό αγόρι, που παίζει τον Danny στην ταινία The Shining, επιβλεπόταν και προστατευόταν τόσο καλά από τον σκηνοθέτη, Stanley Kubrick, που δεν κατάλαβε πως επρόκειτο για ταινία τρόμο, παρά μόνο μετά από πολλά χρόνια. Από τότε παράτησε την ηθοποιϊα και έγινε φυσικός.


Fact #3 Τα γυρίσματα της ταινίας The Godfather διακόπηκαν από ένα πραγματικό μέλος μαφίας, τον Joe Colombo. Ο παραγωγός Al Ruddy συναντήθηκε μαζί του και αναθεώρησε το σενάριο, διαγράφοντας εντελώς τη λέξη "μαφία" από αυτό. Ο Colombo και οι φίλοι του μάλιστα κατάφεραν να πάρουν μια θέση στο καστ της ταινίας, ως κομπάρσοι.


Fact #4 Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Chinatown, ο Roman Polanski δεν επέτρεψε στην Faye Dunaway διάλειμμα για τουαλέτα. Το αποτέλεσμα; Η ηθοποιός κατούρησε σε ένα ποτήρι και πέταξε τα ούρα στα μούτρα του σκηνοθέτη.

Fact #5 Ο Steven Spielberg συνήθιζε να παίρνει τηλέφωνο τον Robin Williams κατά τα γυρίσματα της ταινίας Schindler's List, για να τον εμψυχώνει (ο R.Williams) με διάφορα αστεία.


Fact #6 Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων Τα Πάθη του Χριστού ( The Passions of the Christ), ο Jim Caviezel, που υποδύεται το Χριστό, χτυπήθηκε από κεραυνό μαζί με τον βοηθό σκηνοθέτη.

Fact #7 Ο ηθοποιός που ντούμπλαρε τον Daniel Radcliffe στις πρώτες 6 ταινίες Harry Potter, είναι τώρα παράλυτος (τετραπληγικός) από ένα ατύχημα που συνέβη στο πλατό, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του Harry Potter and the Deathly Hallows.

Fact #8 Στα γυρίσματα του Django Unchained, ο Leonardo DiCaprio σταμάτησε μια σκηνή στη μέση, καθώς του ήταν "δύσκολο" να πρέπει να ξεστομίσει τόσο ρατσιστικές βρισιές. Τότε ο Samuel L. Jackson τον τράβηξε στην άκρη λέγοντας του πως είναι απλώς μια τυπική μέρα στη δουλειά. ( "Mother fucker, this is just another Tuesday for us")

Fact #9 Στην ταινία The Grey, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων μιας συναισθηματικής σκηνή, στην οποία ο Liam Neeson γράφει γράμμα στη γυναίκα του που βρίσκεται μακριά, ο σκηνοθέτης τον υποχρέωσε να απευθύνει το γράμμα προς την αποθανούσα σύζυγό του, τη Natasha Richardson.

Fact #10 Η Carrie Fisher (princess Leia) είχε δεσμό με τον τότε παντρεμένο Harrison Ford, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων των ταινιών Star Wars.

Fact #11 Στα γυρίσματα του Rocky IV, ο Sylvester Stallone ζήτησε από τον Dolph Lundgren να τον χτυπήσει στα αλήθεια δυνατά. Ο Dolph τον γρονθοκόπησε τόσο δυνατά στο στήθος, με αποτέλεσμα η καρδιά του να χτυπήσει στο στέρνο, να πρηστεί και η πίεσή του αίματός του να ανέβει επικίνδυνα. Τα γυρίσματα σταμάτησαν αφού ο Stallone χρειάστηκε να μείνει στην εντατική για 8 μέρες.

Fact #12 Ο Sean Connery για την ταινία James Bond "Never Say Never Again" χρειάστηκε να παρακολουθήσει μαθήματα πολεμικών τεχνών, όμως στο μάθημα εξόργισε τον δάσκαλο, ο οποίος έσπασε τον καρπό του ηθοποιού. Ο δάσκαλος ήταν ο Steven Seagal.

Fact #13 Το FBI κινητοποίησε ομάδα για τον Sacha Baron Coher, λόγω κάποιων αναφορών για "έναν άνθρωπο από τη Μέση Ανατολή, που ταξιδεύει με ένα φορτηγάκι" (παγωτατζίδικο). Όλα αυτά, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Borat.


Fact #14 Στην ταινία The Hangover δε χρησιμοποιήθηκε κάποιο ειδικό εφέ για το χαμένο δόντι του Stu. Ο ηθοποιός Ed Helms έχει στην πραγματικότητα ψεύτικο δόντι, το οποίο αφαιρέθηκε για τις ανάγκες της ταινίας.


Fact #15 Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Batman Begins, κάποιος έπεσε πάνω στο Batmobile σε κατάσταση πανικού, νομίζοντας πως επρόκειτο για εισβολή εξωγήινου διαστημόπλοιου.

Fact #16 Στα γυρίσματα της ταινίας Zodiac, ο Robert Downey Jr. συνήθιζε διακριτικά να ουρεί σε δοχεία και να τα αφήνει σε γωνίες του σκηνικού, ως διαμαρτυρία για τα μικρά διαλείμματα.

Fact #17 Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων για την ταινία The Exorcist, πολλοί ηθοποιοί τραυματίστηκαν, το πλατό πήρε φωτιά και ο ηθοποιός που έπαιζε τον Burke, ο Jack McGowran, πέθανε από γρίπη.

Fact #18 Ο Robert Downey Jr., κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Avengers Assemble, έκρυβε φαγητό σε διάφορα σημεία του εργαστηρίου και επειδή κανείς δε μπορούσε να βρει πού ήταν κρυμμένο τα άφηναν. Στην παρακάτω σκήνη, αυτό που προσφέρει είναι στα αλήθεια το φαγητό του και δεν είναι μέρος του σεναρίου, απλώς πεινούσε.

Fact #19 Η σκηνή της ταινίας Die Hard, όπου ο Hand Gruber πέφτει από την κορυφή ενός κτιρίου είναι αληθινή. Ο Alan Rickman πέφτει στην πραγματικότητα από ένα μοντέλο 6,5 μέτρων, κρατώντας έναν κασκαντέρ και πέφτοντας πάνω σε αερόσακο. Για να είναι η αντίδρασή του πιο αληθοφανής, ο κασκαντέρ έριξε τον Rickman νωρίτερα απ' ότι ο ηθοποιός περίμενε.

Fact #20 Η σκηνή έξω από το νοσοκομείο, όπου ο Joker εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την έλλειψη αρκετών εκρηκτικών είναι αυτοσχεδιασμός. Κατά τα γυρίσματα της ταινίας Dark Knight, στη συγκεκριμένη σκηνή μια ποσότητα εκρηκτικών δεν εκπυρσοκρότησε, οπότε η αντίδραση του Heath Ledger είναι 100% γνήσια.