Top 10 ταινίες που δεν πρέπει να δεις μόνος/η σου

Ποιες είναι οι ταινίες, που αν αποφασίσεις να δεις καλύτερα να είσαι με παρέα;;;

Βρίσκεσαι στο σπίτι σου, μόνος/η σου και μη έχοντας τι άλλο να κάνεις αποφασίζεις να δεις μία ταινία. Έλα όμως που κάποιες ταινίες δε συνιστώνται σε μια τέτοια περίπτωση,....εκτός βέβαια κι αν είσαι αρκετά τολμηρός.... παρόλα αυτά είναι ιδανικές για να τις δεις με παρέα...



#10 "The Strangers" (2008)
 Υπάρχουν μερικά πράγματα πιο τρομακτικά από μερικούς εισβολείς με μάσκες. Στην ταινία ο Scott Speedman και η  Liv Tyler αποφασίζουν να περάσουν λίγες στιγμές ηρεμίας στο απομονωμένο εξοχικό των γονιών του πρωταγωνιστή, αυτό όμως που δε γνωρίζουν είναι πως πρόκειται να ζήσουν την πιο εφιαλτική νύχτα της ζωής τους, όταν τρεις άγνωστοι με μάσκες εισβάλλουν στο σπίτι. Ανατριχιαστικοί ήχοι, αινιγματικά μηνύματα και μια ομάδα ψυχοπαθών, έτοιμων να σκοτώσουν, είναι μόνο κάποια από τα χαρακτηριστικά, που κάνουν την ταινία κακή επιλογή για κάποιον που δε θα τη δει με παρέα.



#9 "The Texas Chainsaw Massacre" (1974)
 Όταν κάποιοι φίλοι αποφάσισαν να πάρουν στο αμάξι τους έναν άγνωστο, στο δρόμο τους προς ένα οικογενειακό σπίτι, δε θα μπορούσαν να γνωρίζουν τη φρικτή εξέλιξη. Κοντά στον προορισμό τους, κάπου στο Τέξας, τους περιμένει με ανοιχτές αγκάλες μια οικογένεια κανιβάλων, που χρησιμοποιούν τα οστά των θυμάτων τους για να διακοσμήσουν το σπίτι τους. Οι φίλοι πρέπει να ξεφύγουν από το σχιζοφρενή δολοφόνο με το πριόνι και την οικογένειά του.



#8 "Paranormal Activity" (2007)
 Η Katie και ο Micah, μετακομίζοντας σε ένα σπίτι στο San Diego, παρατηρούν μια σειρά από περίεργα γεγονότα να συμβαίνουν και αποφασίζουν να στήσουν βιντεοκάμερα, για να διαπιστώσουν τι συμβαίνει τις ώρες που κοιμούνται. Αυτό που ανακαλύπτουν σοκάρει, καθώς καταγράφονται περιστατικά πέρα από το φυσικό. Μάλιστα ένα από αυτά είναι και η ίδια η Katie, η οποία στέκεται πάνω από τον άντρας της κοιτάζοντάς τον να κοιμάται για ώρες, πράγμα που δε θυμόταν το επόμενο πρωί. Η πλοκή της ταινίας μπορεί να είναι αργή και να μην περιλαμβάνει τις τυπικές σκηνές τρόμου ενός θρίλερ, αλλά αυτό που την κάνει τρομακτική είναι η αληθοφάνεια της. Οι άντρες μπορεί μην αντέδρασαν υπερβολικά βλέποντάς την, αλλά σίγουρα κοιμήθηκαν με το ένα μάτι ανοιχτό!



#7 "Funny Games" (1997, 2007)
 Μια οικογένεια Αυστριακών κάνει διακοπές στο εξοχικό της, όταν εμφανίζονται από το πουθενά δυο αδέρφια, που υποστηρίζουν ότι είναι γείτονες. Η οικογένεια θα καταλήξει να είναι αιχμάλωτη των αδερφών, οι οποίοι θα υποβάλλουν τα μέλη της σε ένα σαδιστικό παιχνίδι ζωής και θανάτου μόνο και μόνο για την ευχαρίστησή τους.



#6 " A Nightmare on Elm Street" (1984)
 Είναι ένας απλός νόμος της φύσης: όλοι έχουμε ανάγκη από ύπνο και όσο κι αν προσπαθήσουμε δε μπορούμε να μείνουμε ξύπνιοι για πάντα. Τι συμβαίνει όμως όταν ένας παραμορφωμένος άντρας εισβάλλει στα όνειρα κάνει κόλαση τη ζωή των παιδιών, που παλεύουν να μην κοιμηθούν, γιατί δε θα ξυπνήσουν ποτέ. Σε αντίθεση με τις πιο πρόσφατες ταινίες του "Εφιάλτη στο δρόμο με τις λεύκες", που έχουν πιο "ανάλαφρο" χαρακτήρα, η πρώτη ταινία έχει άλλη βαρύτητα και δε συνιστάται σε κάποιον να τη δει μόνος του.



#5 "The Grudge" (2004)
 Βασισμένη στην Ιαπωνική ταινία  "Ju-on" (2002), αυτή η παραγωγή του Sam Raimi μας υπενθυμίζει ότι ένας φρικτός θάνατος δε σημαίνει απαραίτητα το τέλος μιας ιστορίας, αλλά μπορεί και την αρχή της. Με μια μη γραμμική πλοκή η ταινία εξιστορεί πολλές ιστορίες από ταραχώδεις θανάτους και τον τρόμο, που τις ακολουθεί. Η γενική ιδέα της ταινίας είναι σοκαριστική, αλλά τα οπτικά εφέ βρίσκονται απλά σε άλλο επίπεδο. Δες αυτή την ταινία μόνος σου και θα το μετανιώσεις.



#4 "The Ring" (2002)
 Απλά δύο λέξεις: Samara και τηλεόραση! Αυτό το remake μιας ιαπωνικής ταινίας του 1998 αποτυπώθηκε σε όλους, όσους την είδαν. Τι θα έκανες αν το παιδί σου απαντούσε σε μια κλήση κι έπειτα είχε μόνο επτά μέρες ζωής;  Η Naomi Watts πρωταγωνιστεί ως προστατευτική μητέρα, που καταφέρνει να "σπάσει" έναν κύκλο θανάτων, λύνοντας μια υπόθεση φόνου και έτσι σώζοντας τους πάντες από το θάνατο. 



#3 "REC" (2007)
 Μια ρεπόρτερ μαζί με τον κάμεραμαν της, στα πλαίσια ενός ντοκιμαντέρ, ακολουθούν δυο πυροσβέστες που κατευθύνονται προς ένα κτίριο, μετά από μια κλήση που δέχθηκαν για μια κυρία, που εγκλωβίστηκε στο διαμέρισμά της. Όμως τα πράγματα πρόκειται να πάρουν άσχημη τροπή...αυτό που αρχικά έμοιαζε μια απλή επιχείρηση ρουτίνας γρήγορα μετατρέπεται σε εφιάλτη. Κάτι δυσοίωνο και τρομερά μεταδοτικό εξαπλώνεται σε όλο το κτίριο, όπου είναι παγιδευμένοι πλέον και οι πυροσβέστες με τη ρεπόρτερ. Τώρα το μόνο που έχει σημασία είναι να επιβιώσουν, να βρουν έναν τρόπο διαφυγής και να μην σταματήσουν να καταγράφουν μέχρι την τελευταία στιγμή.... ό,τι κι αν συμβεί.



#2 "Dead Silence" (2007)
 Με την υπογραφή των δημιουργών των ταινιών "Σε Βλέπω", η ταινία αυτή δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα. Ο Jamie Ashen βρίσκει τη σύζυγό του δολοφονημένη στο σπίτι τους, μετά από την παραλαβή μιας μυστηριώδους μαριονέτας. Το πακέτο με την κούκλα στάλθηκε από το Ravens Fair, την πόλη του, όπου και θα γυρίσει για να ερευνήσει το θάνατο της γυναίκας του. Θα αποδειχθεί τελικά πως η δολοφονία της δεν ήταν καθόλου τυχαία, αλλά συνδέεται με έναν γνωστό θρύλο της περιοχής εκείνης, για μια γυναίκα, τη Mary Shaw και τις μαριονέτες της. "Beware the stare of Mary Shaw / She had no children only dolls / And if you see her in your dreams / Be sure to never ever scream".



#1 "The Conjuring" (2013)
 Καταλαβαίνεις πως διάλεξες το λάθος σπίτι να μείνεις όταν το σκυλί σου πεθαίνει μυστηριωδώς μέσα στις πρώτες μέρες της μετακόμισης σου και πνεύματα μέσα στο σπίτι κάνουν απόπειρες να σε "τελειώσουν". Αυτή είναι η περίπτωση στη συγκεκριμένη ταινία, όπου ο Patrick Wilson και η Vera Farmiga πρωταγωνιστούν ως πραγματικοί ερευνητές πνευμάτων και προσπαθούν να σταματήσουν το πνεύμα, που έχει κυριεύσει μια κούκλα από το να χύσει αίμα. Ξέρεις πως πάει: εξορκισμοί, ανατριχιαστικά ουρλιαχτά, παραφροσύνη. Αλλά αυτή η ταινία του James Wan προσφέρει κάτι παραπάνω ....έκανε τους ανθρώπους παρανοϊκούς, να φοβούνται μήπως σφαγιαστούν από μια χαμογελαστή κούκλα! Αν κατέβασες την ταινία και σκέφτεσαι να τη δεις μόνος/η ξανασκέψου το!





Σας άρεσε η λίστα μας; Απόψεις δεκτές στα σχόλια.