20+1 Facts που ίσως δεν ξέρεις για την Angelina Jolie


Ίσως είναι το πιο λαμπερό πρόσωπο του 21ου αιώνα...


Fact #1: Η Angelina Jolie Voight γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου του 1975 στο Los Angeles της Καλιφόρνια, από γονείς ηθοποιούς. Τον Jon Voight και την Marcheline Bertrand.


Fact #2: Το φυσικό χρώμα των μαλλιών της είναι σκούρο ξανθό. Κάποτε η μητέρα της, της τα έβαψε καστανά, και από τότε διατήρησε το σκούρο χρώμα.

Fact #3: Ως παιδί ήταν ερωτευμένη με τον Spock από το Star Τrek.


Fact #4: Δεν της άρεσε καθόλου να την αγκαλιάζουν. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης της δήλωσε: "Μεγαλώνοντας, είχα μεγάλο πρόβλημα με τους ανθρώπους που ήθελαν να με αγκαλιάσουν, ακόμη και με τη μητέρα μου, -κρατάω την ανάσα μου, μόνο που μιλάμε γι 'αυτό".



Fact #5: Μετά από δύο χρόνια φοίτησης στο στο Ινστιτούτο Θεάτρου Lee Strasberg, η Angelina Jolie το παράτησε ακολουθώντας την επιθυμία της να γίνει σκηνοθέτης κηδειών. Πήγε τότε να μελετήσει ταρίχευση.

Fact #6: Στην τρυφερή ηλικία των δεκαέξι, υπέγραψε με το πρακτορείο Finesse Model Management. Συνήθως φορούσε σκούρα ρούχα στις φωτογραφίσεις.

Fact #7: Έχει έναν αδερφό τον James Haven, στον οποίο έχει τεράστια αδυναμία.



Fact #8: Συνολικά, έχει δεκατέσσερα (γνωστά) τατουάζ. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι μια λατινική παροιμία «quod me nutrit me destruit» (ό, τι με τρέφει με καταστρέφει).

Fact #9: Έκανε την πρώτη της εμφάνιση σε μια ταινία μαζί με τον μπαμπά της στο "Lookin' to Get Out", το οποίο βγήκε στις αίθουσες το 1982.

Fact #10: Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, η Angelina υπέφερε από κατάθλιψη και άρχισε να κόβει τον εαυτό της. Το 2004 είπε στο Allure, "Είχα αυτό το πρόβλημα από νωρίς, όταν κατάλαβα ότι δε μπορούσα να συνδεθώ με κανένα άλλο ανθρώπινο ον".

Fact #11: Έχει ενδιαφέροντα χόμπι, όπως η συλλογή διαφόρων τύπων μαχαιριών και σπάνιες πρώτες εκδόσεις βιβλίων.

Fact #12: Έχει παντρευτεί συνολικά τρεις φορές. O Brad Pitt έκανε πρόταση γάμου στην Angelina το 2012, με ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι - που εκτιμάται σε 16 καράτια και η αξία του σε 500.000$. Παντρεύτηκαν στις 23 Αυγούστου του 2014.

Fact #13: Πήρε τον τίτλο του πιο σέξι προσώπου το 2007, νικώντας τον σύντροφό της Brad Pitt.

Fact #14: Η Angelina και ο πατέρας της, Jon Voight, δεν είχαν καλές σχέσης, μετά την απιστία του πατέρα της. Οι δύο τους έλυσαν τις διαφορές τους το 2007 και από τότε έχουν προχωρήσει.



Fact #15: Έχασε τη μητέρα της, Marcheline Bertrand το 2007, από καρκίνο των ωοθηκών σε ηλικία 56 ετών μετά από πολύχρονη μάχη με την ασθένεια.

Fact #16: Είναι επίσης Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας. Έχει τιμηθεί από την Ένωση Ανταποκριτών των Ηνωμένων Εθνών με το βραβείο "Πολίτης του Κόσμου".

Fact #17: Έχει κερδίσει ένα Όσκαρ, τρεις Χρυσές Σφαίρες και δύο βραβεία Screen Actors Guild.


Fact #18: Η Angelina Jolie έχει πρωταγωνιστήσει όχι μόνο σε ταινίες, αλλά και σε πολλά μουσικά βίντεο με γνωστούς τραγουδιστές όπως ο Meat Loaf, ο Lenny Kravitz και οι Rolling Stones.

Fact #19: Αγαπά να κάνει τις επικίνδυνες σκηνές μόνη της. Στο Lara Croft γύρισε το 80 τοις εκατό από τις φιγούρες χωρίς κασκαντέρ.

Fact #21: Ακολουθεί πιστά έναν πολύ σημαντικό κανόνα: Ζήστε με το 1/3 από όσα κερδίζετε, δώστε το 1/3 των κερδών σας και αποταμιεύστε τα υπόλοιπα.

Fact #21: Διαθέτει άδεια πιλότου και ένα μονοκινητήριο αεροσκάφος Cirrus SR22. Θα είναι επίσης ένας από τους τυχερούς ανθρώπους που θα ταξιδέψουν από τη γη στο διάστημα με τις πτήσεις της Virgin Galactic.