Top 10 ταινίες με φυλακές

Ποιες είναι οι 10 καλύτερες ταινίες οι οποίες διαδραματίζονται σε φυλακές;;;

#10 Escape from Alcatraz (1979)
Μία ομάδα ανθρώπων κάνει το ακατόρθωτο και δραπετεύει από την περιβόητη φυλακή του Alcatraz. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκεται ο Clint Eastwood και η ταινία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα.


#9 Das Experiment (2001)
Ένας δημοσιογράφος δέχεται να πάρει μέρος σε ένα πείραμα, όπου για δύο εβδομάδες 20 άντρες κλείνονται σε μια φυλακή-στούντιο και μοιράζονται ανάλογα τους ρόλους των κρατουμένων και των δεσμοφυλάκων. Το πείραμα όμως σύντομα ξεφεύγει από κάθε έλεγχο.



#8 Hunger (2008)
Βόρεια Ιρλανδία στην φυλακή Maze το 1981 ο Bobby Sands οδηγεί τους τροφίμους των φυλακών σε απεργία πείνας. Η ταινία προσφέρει μια έγκαιρη διερεύνηση του τι συμβαίνει όταν το σώμα και το μυαλό του ανθρώπου ωθούνται στα όρια τους.


#7 Papillon (1973)
Η αληθινή ιστορία του Γάλλου Ανρί Καριέρ, γνωστού ως "Πεταλούδα". Ο Πεταλούδας, είναι ένας μικροαπατεώνας που έχει αδίκως καταδικαστεί για φόνο σε ισόβια κάθειρξη στις φυλακές της Γουινέας στη Νότια Αμερική. Ο Πεταλούδας, αποφασισμένος να δραπετεύσει ξεκινά μια σειρά από απόπειρες που όμως αποτυγχάνουν.Η τιμωρία του είναι να φυλακιστεί στο Νησί του Διαβόλου, μια πιο σκληρή φυλακή της Γουινέας, απ' όπου δεν έχει καταφέρει κανείς έως τώρα να δραπετεύσει. Απτόητος και παρά την εξαθλίωση, την απομόνωση και τα βασανιστήρια, συνεχίζει τις προσπάθειες...


#6 Midnight Express (1978)
Ένας Αμερικανός ο Billy Hayes ( Brad Davis ), συλλαμβάνεται στην Κωνσταντινούπολη για κατοχή ναρκωτικών και οδηγείται στις τουρκικές φυλακές. Όλα αυτά διαδραματίζονται στην δεκαετία του 70. Ο Billy πέρασε μαρτυρικά χρόνια στις τουρκικές φυλακές μέχρι να αποδράσει τελικά στην Ελλάδα. Σκοτεινή ατμόσφαιρα, σωματική και ψυχολογική βία, συναισθηματική φόρτιση κυριαρχούν. Γυρίστηκε στη Μάλτα και απαγορεύτηκε στην Τουρκία και σε αρκετές ισλαμικές χώρες.


#5 Celda 211 (2009)
Το Κελί 211, μια ταινία ισπανικής προέλευσης βρίσκεται επάξια στην λίστα αυτή. Είναι μια από τις πιο ρεαλιστικές ταινίες και με πολύ ιδιαίτερους χαρακτήρες. Εστιάζει στην λανθασμένη λειτουργία των σωφρονιστικών συστημάτων. Αγωνία από την αρχή μέχρι το τέλος με μία πολύ δυναμική πλοκή.


#4 The Green Mile (1999)
Από τις πιο γνωστές ταινίες του είδους αφηγείται την ιστορία ενός δεσμοφύλακα της πτέρυγας των θανατοποινίτων. Βασισμένη σε βιβλίο του Stephen King με το επιτελείο τον ηθοποιών να δίνει καταληκτικές ερμηνείες.


#3 American History X (1998)
Μια εξαιρετική ταινία η οποία αγγίζει το θέμα τον φυλετικών διακρίσεων με μία πολύ ξεχωριστή ιστορία. Κάνει τον θεατή να ταρακουνηθεί για τα καλά με τον Edward Norton να δίνει τον καλύτερο του εαυτό.


#2 The Great Escape (1963)
Μία από τις ωραιότερες περιπέτειες με φόντο το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αναφέρεται στην μεγάλη απόδραση εμπνευστές της οποίας ήταν Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αιχμάλωτοι πολέμου σε γερμανικό στρατόπεδο υψίστης ασφαλείας. Βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και διαθέτει όλα τα συστατικά της μεγάλης, κλασικής περιπέτειας.


#1 The Shawshank Redemption (1994)
Φυσικά η νούμερο 1 ταινία του imdb δεν θα μπορούσε να μην είναι και στο νούμερο ένα της λίστας μας. Είναι από τις καλύτερες μεταφορές στην οθόνη βιβλίου του Stephen King. Ένας τραπεζίτης (Tim Robbins) μπαίνει άδικα φυλακή για το φόνο της γυναίκας του και εκεί αναπτύσσει μια δυνατή φιλία με τον συγκρατούμενο του (Morgan Freeman) μέχρι να φτάσουν και οι δύο στην λύτρωση. Πρόκειται για μια καθηλωτική ταινία που αποτελεί σταθμό στην ιστορία του κινηματογράφου.


Σας άρεσε η λίστα αυτή; Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook για περισσότερα...