Top 10 αναμνήσεις για όσους μεγάλωσαν στα 90's (Μέρος 1)


Ποιες είναι οι αναμνήσεις, που στιγμάτισαν την παιδική μας ηλικία και μας κάνουν περήφανους, που ανήκουμε στη γενιά των 90's;;;

#10 Τσίχλες τσιγάρα
Όσο το καλοσκέφτομαι απορώ με την προθυμία των γονιών μας να μας αγοράσουν τσίχλες σε σχήμα και συσκευασία τσιγάρου. Ήταν όμως κάτι το εθιστικό! Μπορεί να μην μας έμεινε στο μυαλό η γεύση τους, αλλά ακόμα θυμάμαι να ανοίγω το πακέτο και πριν φάω την τσίχλα να κάνω πως την καπνίζω!!!


#9  Κασέτες
Το απόλυτο μουσικό gadget της εποχής! Σε όλα τα παιδικά πάρτι έπρεπε να υπάρχουν κασέτες με "mix" επιλογές των επικρατέστερων ποπ τραγουδιών και μάλιστα με τις αναγραφές "Ξένα διάφορα"
και "Ελληνικά διάφορα".


#8 Χλαπάτσες
Ένα παιχνίδι χωρίς ουσία, που ακόμα και σήμερα θα έμπαινα στον πειρασμό να αγοράσω. Ήταν μάλιστα έτσι σχεδιασμένες ώστε να φοριούνται στο δάχτυλο. Πόσοι και πόσοι βγαίναμε έξω με μια χλαπάτσα να κρέμεται από το χέρι μας σαν αξεσουάρ!


#7 GameBoy
Άντε να πεις σε ένα παιδί σήμερα ότι μεγάλωσες με το ασπρόμαυρο, χοντρό gameboy (προσπαθώντας να πιάσεις όλα τα Pokemon), όταν αυτό παραπονιέται με οτιδήποτε έχει ανάλυση μικρότερη από 1080p. Δε φανταζόμασταν πόσο μπορούν να εξελιχθούν τα γραφικά και δε μας ένοιαζε, γιατί στα χέρια μας είχαμε ήδη κάτι μαγικό κι ας είχε ασπρόμαυρη οθόνη κι ας είχε ανύπαρκτο contrast κι ας έπρεπε να αλλάξεις εκατό θέσεις, μέχρι να βρεις τον κατάλληλο φωτισμό για να παίξεις.



#6 Δρακουλίνια
Κι αναρωτιόμουν τι είναι αυτό, που λείπει από τα σημερινά πάρτι...τα Δρακουλίνια! Τα γαριδάκια αυτά ήταν τόσο σνακ όσο και παιχνίδι, σε προκαλούσαν να τα βάλεις σαν δόντια στο στόμα σου και μετά να τα καταβροχθίσεις!!!


#5 Art attack
Φυσικά δε θα μπορούσα να παραλείψω τον Neil και το Art Attack. Ο τύπος έκανε παπάδες έχοντας μόνο χαρτί τουαλέτας και κόλλα και τα έκανε όλα να φαίνονται τόσο εύκολα....μέχρι να τα δοκιμάσω στο σπίτι! Πόσοι τόνοι χρώματος μπορεί να ξοδεύτηκαν σε αυτή την εκπομπή και πόσο απίθανες αυτές οι τεράστιες κατασκευές, που έφτιαχνε στο τέλος κάθε επεισοδίου!!! Όλα αυτά σίγουρα αξίζουν μια θέση στη δεκάδα.



#4 Μια φορά και έναν καιρό ήταν ο άνθρωπος
Το παιδικό αυτό συνδύαζε τη γνώση με τη διασκέδαση. Με απλούστατο τρόπο μας μάθαινε πώς λειτουργεί το σώμα, ενώ τα ερυθρά και λευκά αιμοσφαίρια, τα μικρόβια και οι διάφοροι ιοί ζούσαν όμορφες ιστορίες.



#3 Γάλα Carnation
Και δε μιλάω για το γάλα αυτό καθ' αυτό, αλλά για τη διαφήμιση, που έχει αφήσει ιστορία. Έχω δει κι έχω δει διαφημίσεις, αλλά η συγκεκριμένη είχε τα πάντα και αυτό το τραγουδάκι μας έχει μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη.



#2 FreeStyler
Τα λόγια στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι περιττά, απλά βάλτε τα ηχεία στο τέρμα και...  "Ρουάκα μάκα φον,,," (Rock, rock, rock the microphone)


*Υ.Γ. Η αλήθεια είναι ότι μια ανατριχίλα στο 0:44 τη νιώθεις.

#1 Βραζιλιάνικα
Τρέχαμε κάθε μεσημέρι μετά το σχολείο να προλάβουμε να δούμε Chiquititas και Ατρόμητους, Βλέπαμε την Πάολα και την Παολίνα, τη Μαρία της γειτονιάς, το Χοσέ Αρμάντο, την Εσμεράλντα, τη Μαριμάρ και πάει λέγοντας, χωρίς να χάσουμε ούτε ένα επεισόδιο, κρεμάμενοι από τα ασυγχρόνιστα με τη μεταγλώττιση χείλη τους.



Σας άρεσε η λίστα μας; Μείνετε συντονισμένοι, σύντομα έρχεται και Part 2.