Top 10 ταινίες ακατάλληλες για κλειστοφοβικούς

10 ταινίες που αν έχεις κλειστοφοβία καλύτερα να μην δεις...

Στην συγκεκριμένη λίστα θα δούμε ταινίες με μικρό αριθμό χαρακτήρων, που διαδραματίζονται σε έναν συγκεκριμένο κλειστό χώρο, όπου το μυστήριο και η αγωνία χτυπάνε κόκκινο. Σε πολλές από αυτές άγνωστοι μεταξύ τους, προσπαθούν να επιβιώσουν χωρίς να ξέρουν τον λόγο που βρίσκονται όλοι μαζί στον ίδιο χώρο.

#10 Devil (2010) 
Όταν πέντε άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι που ξεκινούν την ημέρα τους αμέριμνοι όπως κάνουν καθημερινά, εγκλωβίζονται στο ασανσέρ ενός κτιρίου, η κλειστοφοβία κάνει την εμφάνισή της, με όλα τα οδυνηρά συνεπακόλουθα…



#9 Unknown (2006)
Πέντε άνθρωποι ξυπνάνε σε μια αποθήκη, χωρίς να γνωρίζουν ποιοι είναι ή πως βρέθηκαν εκεί. Κάποιοι είναι τραυματισμένοι. Κανείς δεν εμπιστεύεται κανέναν. Όσο περνάει η ώρα θα πρέπει να διελευκάνουν ποιοι είναι οι καλοί και ποιοι οι κακοί, για να μείνουν ζωντανοί.


#8 The Descent (2005)
Στη σκιά ενός δυστυχήματος που συνέβη πριν ένα χρόνο, έξι φίλες ξεκινούν να εξερευνήσουν μια σπηλιά κοντά στα Απαλάχια Όρη. Αλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο έμπειρες σε τέτοιου είδους αποστολές καθοδηγούνται από τη Juno. Εκείνη, χωρίς να έχει ενημερώσει τις υπόλοιπες τις οδηγεί αντί για μια γνωστή σπηλιά της περιοχής σε μια ανεξερεύνητη. Μετά από μια κατάρρευση βράχων φράσσεται η είσοδος με αποτέλεσμα να παγιδευτούν.


#7 Panic Room (2002)
To καινούριο σπίτι της Μeg Altman έχει έναν θωρακισμένο χώρο, σχεδιασμένο για περιπτώσεις ανάγκης, το Δωμάτιο Πανικού. Όταν τρεις ληστές εισβάλλουν στο σπίτι η Μeg και η κόρη της θα βρουν καταφύγιο εκεί...και θα καταλάβουν ότι το δωμάτιο αυτό είναι η φυλακή τους.


#6 Saw (2003)
Το πρώτο και ίσως το καλύτερο μια σειράς ταινιών. Δυο τύποι ξυπνάνε σε ένα δωμάτιο και πρέπει να παίξουν μια σειρά αιματηρών παιχνιδιών προκειμένου να ξεφύγουν.


#5 127 Hours (2010)
Θέμα της ταινίας είναι οι εφιαλτικές 127 ώρες που έζησε ο ορειβάτης Άρον Ράλστον, όταν ένας βράχος έπεσε πάνω στο χέρι του, παγιδεύοντάς τον σε ένα φαράγγι στη μέση του πουθενά. Στη διάρκεια της περιπέτειάς του, ο Ράλστον θυμάται τους φίλους του, την αγαπημένη του, την οικογένειά του και τις δύο πεζοπόρους που γνώρισε πριν το ατύχημά του.



#4 Frozen (2010) 
Τρεις σκιέρ, πηγαίνουν σε ένα χιονοδρομικό κέντρο, για να απολαύσουν μια μέρα στο χιόνι. Όμως η μέρα δεν αργεί να μετατραπεί σε νύχτα, καθώς όσο μεταφέρονται με τα lift (τελεφερίκ), όλοι οι μηχανισμοί σταματούν και το χιονοδρομικό κλείνει για Σαββατοκύριακο. Εγκλωβισμένοι και αιωρούμενοι, προσπαθούν να βρουν τρόπο να σωθούν ενώ το κρύο είναι το μεγαλύτερο τους πρόβλημα.



#3 Das Boot (1981)
Ένας Γερμανός δημοσιογράφος, απεσταλμένος της γερμανικής κυβέρνησης, αναλαμβάνει να καλύψει σε ένα ρεπορτάζ την ζωή των Γερμανών ναυτών μέσα σε ένα από τα υποβρύχια του γερμανικού στόλου. Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος μαίνεται στην Ευρώπη.



#2 Phone Booth (2002)
O Farrell κάνει το λάθος να σηκώσει το τηλέφωνο που χτυπάει σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο και παγιδεύεται εκεί. Τον προειδοποιούν ότι αν κλείσει το τηλέφωνο θα τον δολοφονήσουν. Το κόκκινο φωτάκι λέιζερ που τον σημαδεύει δείχνει πως ο δολοφόνος μάλλον δεν αστειεύεται.



#1 Buried (2010)
Στο νούμερο 1 της λίστας μας το Buried. Ο ήρωας μας ξυπνάει σε ένα φέρετρο έχοντας μαζί, ένα κινητό και ένα αναπτήρα. Ο αέρας λιγοστεύει και πρέπει να βρει τρόπο να γλιτώσει από αυτή τη θανάσιμη παγίδα. Ταινία που να διαδραματίζεται σε ποιο στενό χώρο δεν υπάρχει.


Σάς άρεσε η λίστα μας; Κάντε like για περισσότερα στην σελίδα μας στο Facebook: