20+1 Harry Potter Facts

21 ενδιαφέροντα Facts για τις ταινίες άλλα και τα βιβλία Harry Potter...

Ο καθένας ξέρει την ιστορία του Harry Potter, αλλά λίγοι άνθρωποι ξέρουν τι έγινε πίσω από τις σκηνές στις ταινίες ή τι ενέπνευσε την JK Rowling να γράψει μια από της διασημότερες σειρές βιβλίων στον κόσμο.


Fact #1 Τα γενέθλια του Harry είναι στις 31 Ιουλίου 1980. Τα γενέθλια της Rowling είναι επίσης 31 Ιουλίου αλλά το 1966.


Fact #2 Η ηθοποιός που έπαιξε την Moaning Myrtle ήταν 37 ετών όταν γυρίστηκε το "Harry Potter and the Chamber of Secrets". Είναι η μεγαλύτερη ηθοποιός που υποδύθηκε φοιτητή του Χόγκουαρτς.


Fact #3 Ο χαρακτήρας Ρον Ουέσλι αρχικά έβριζε πολύ, αλλά ο εκδότης της Rowling δεν την άφησε να χρησιμοποιήσει αυτό το είδος της γλώσσας γιατί τα βιβλία θα ήταν ακατάλληλα για τους νέους αναγνώστες.


Fact #4 Μόνο ο Alan Rickman, ο ηθοποιός που έπαιξε τον καθηγητή Σνέιπ, ήξερε τη μοίρα του χαρακτήρα του πριν από την κυκλοφορία του "Harry Potter and the Deathly Hallows", επειδή η Rowling του το είπε.


Fact #5 Η Rowling είπε ότι η έμπνευση για το όνομα του σχολείου του Harry στα βιβλία, «Hogwarts», ασυνείδητα προέρχονται από το όνομα ενός φυτού που είδε στο Kew Gardens στη Νέα Υόρκη.


Fact #6 Κανονικά το «t» στο τέλος του ονόματος του Voldemort δεν προφέρεται. Το όνομα προέρχεται από τις γαλλικές λέξεις που σημαίνουν "πτήση του θανάτου."


Fact #7 Για τον χαρακτήρα της 11-χρονης Ερμιόνης , η J.K. Rowling βασίστηκε στον εαυτό της στην ίδια ηλικία. Ως προστάτη της Ερμιόνης, έβαλε το αγαπημένο της ζώο, μια ενυδρίδα.


Fact #8 Πολλά παιδιά - μέλη του cast κόλλησαν ψείρες κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «Harry Potter and the Chamber of Secrets".


Fact #9 Ο Tom Felton  πέρασε οντισιόν για τους ρόλους του Harry Potter και του Ron Weasley, αλλά τελικά επιλέχθηκε να παίξει τον Draco Malfoy.


Fact #10 Η ιδέα για τα τατουάζ του Sirius Black ήρθε από εκείνα που χρησιμοποιούνται στις ρώσικες συμμορίες των φυλακών.


Fact #11 Οι Dementors, τα θανατηφόρα φαντάσματα που φρουρούν το Αζκαμπάν, αντιπροσωπεύουν την κατάθλιψη και βασίστηκαν στον αγώνα της Rowling με την ασθένεια.


Fact #12 Πάνω από 400 εκατομμύρια βιβλία Harry Potter σε 67 γλώσσες έχουν πωληθεί σε όλο τον κόσμο από το 2008.


Fact #13 Πιθανώς το πιο εντυπωσιακό Fact του Harry Potter είναι ότι η JK Rowling είναι το πρώτο πρόσωπο που έγινε δισεκατομμυριούχος από τη συγγραφή βιβλίων.


Fact #14 Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της σκηνή του φιλιού μεταξύ των horcrux του Harry και της Ερμιόνης στην τελική ταινία, ο Rupert Grint (Ron) έφυγε από τα γυρίσματα γιατί τον έπιασε σπαστικό γέλιο.


Fact #15 Ένα από τα ιπτάμενα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται στο «Ο Χάρι Πότερ και η Κάμαρα με τα Μυστικά" είχε κλαπεί από το σύνολο. Ανακαλύφθηκε επτά μήνες αργότερα, όταν ένας ανώνυμος ενημέρωσε την αστυνομία για τα ίχνη του.


Fact #16 Σαράντα εκδόσεις του διαβόητου μενταγιόν Salazar Slytherin έπρεπε να δημιουργηθούν μέχρι ο Χάρι και ο Ρον να το καταστρέψουν κατά τη διάρκεια γυρισμάτων.


Fact #17 Όταν "Harry Potter and the Prisoner of Azkaban» κυκλοφόρησε στη Μεγάλη Βρετανία, ο εκδότης ζήτησε από τα καταστήματα να μην πωλήσουν το βιβλίο, μέχρι να κλείσουν τα σχολεία ώστε να αποφευχθεί το σκασιαρχείο.


Fact #18 Προκειμένου να εξοικειωθούν με τους τρεις πρωταγωνιστές των ταινιών, ο σκηνοθέτης Alfonso Cuaron έβαλε τον καθένα να γράψει ένα δοκίμιο για τους χαρακτήρες τους. Η Emma Watson έγραψε ένα δοκίμιο 16 σελίδων, ο Daniel Radcliffe έγραψε μία σελίδα, και ο Rupert Grint ακόμα το γράφει...


Fact #19 Η λιγότερο επιτυχημένη ταινία Harry Potter, «Harry Potter and the Prisoner of Azkaban», έβγαλε $ 90.000.000 περισσότερο από ότι η πιο επιτυχημένη ταινία Twilight.


Fact #20 Ο εκδότης της Rowling τηςπρότεινε να χρησιμοποιήσει τα αρχικά και όχι το πραγματικό της όνομα, "Joanne Rowling,« προκειμένου να προσελκύσει και αρσενικούς αναγνώστες. Επέλεξε το JK, το «Κ» προέρχεται από το όνομα της γιαγιάς της, Kathleen. Ωστόσο, ούτε το "Kathleen" ούτε το "Κ" είναι μέρος του κανονικού ονόματος της.


Fact #21 Οι άνθρωποι δυσκολευόταν να προφέρουν το όνομα της Ερμιόνης, έτσι η Rowling την έβαλε να το προφέρει μόνη της για τον Viktor Krum στο «Harry Potter and the Goblet of Fire".



Ελπίζουμε να σας άρεσαν αυτά τα 21 Harry Potter Facts. Πόσα από αυτά γνωρίζατε;