Tekken vs Mortal Kombat

Tekken και Mortal Kombat, δύο από τα διασημότερα ηλεκτρονικά παιχνίδια πάλης.


INFO:
Το Tekken  είναι μια σειρά από ηλεκτρονικά παιχνίδια πάλης που δημιουργήθηκε από την Namco το 1994. Η σειρά έγινε διαθέσιμη για τις περισσότερες κονσόλες παιχνιδιών της αγοράς.
Το λογότυπο από το πρώτο Tekken για PlayStation

Το πιο πρόσφατο παιχνίδι Tekken είναι το Tekken 6 το οποίο κυκλοφόρησε το 2009.
Στιγμιότυπο από το Tekken 6 
O μεγάλος αντίπαλος του Tekken είναι το Μortal Kombat το οποίο αναπτύχθηκε από την Midway Games' Chicago το 1992 το οποίο εισήγαγε χαρακτήρες που είναι πασίγνωστοι μέχρι και σήμερα, όπως ο Scorpion και ο Sub Zero. To παιχνίδι έχει κάνει τεράστια επιτυχία και κυκλοφορεί ακόμα και σήμερα σε νεότερη έκδοση. 
Mortal Kombat Logo.svg
Το λογότυπο του παιχνιδιού Mortal Kombat
Το πιο πρόσφατο παιχνίδι κυκλοφόρησε το 2015 με όνομα Mortal Kombat X. Παράλληλα έχει βγει και η ομώνυμη ταινία βασισμένη στο βιντεοπαιχνίδι το 1995, σειρές, κόμικ κ.α
Το εξώφυλλο του Mortal Kombat X το οποίο δείχνει τον Scorpion



VERSUS:

Round 1: Πρωτοπορία- Περισσότερα Games
Το πρώτο Mortal Kombat βγήκε 2 χρόνια πριν από το πρώτο Tekken. Οπότε δικαιωματικά είναι πρωτοπόρος στην κατηγορία Beat em Up. Βέβαια υπάρχει και το Street Fighter που βγήκε νωρίτερα όμως για αυτό θα μιλήσουμε άλλη φορά. Επιπλέον το Mortal Kombat καταμετρά 21 games σε αντίθεση το Tekken που έχει μόνο 6. 

Mortal Kombat 1 - Tekken 0

Round 2: Χαρακτήρες
Οι δύο πιο γνωστοί χαρακτήρες στο Mortal Kombat είναι ο Sub-Zero και ο Scorpion. Λίγο πολύ όλη η ιστορία του franscise στρέφεται γύρω από αυτούς τους δύο.


Από την άλλη το Tekken έχει τον Jin Kazama ο οποίος είναι όλα τα λεφτά και λίγο πολύ είναι αυτός που εμείς τα αγόρια πάντα επιλέγαμε. Επιπλέον ο Evil Jin πήγαινε την πώρωση σε άλλο επίπεδο. Χαρακτήρες όπως ο Υoshimitsu και ο King μας έκαναν να τους αγαπήσουμε ακόμα και αν δεν είχαν ανθρώπινη μορφή.


Δεν μπορούμε να μην δώσουμε τον γύρω στο Tekken

Mortal Kombat 1 - Tekken 1

Round 3: Ιστορία
Όσον αφορά το Story του κάθε παιχνιδιού θα λέγαμε ότι στο Tekken, οι περισσότεροι gamers συχνά αγνοούν την ιστορία κάνοντας skip στα video και αφοσιώνονται μόνο στο ξύλο. Το Mortal Kombat έχει ίσως πιο ενδιαφέρουσα ιστορία στα πιο πρόσφατα παιχνίδια, καθώς δίνουν στον κάθε ήρωα περισσότερο replayability και οι παίκτες έχουν ως κίνητρο να δοκιμάσουν νέους χαρακτήρες και να μάθουν περισσότερα για το τι συμβαίνει. Η ιστορίες των χαρακτήρων του Mortal Kombat είναι βγαλμένες από το Holywood για αυτό και κερδίζουν τον γύρο!

Mortal Kombat 2 - Tekken 1

Round 4: Gameplay
Στο Tekken  είδαμε τις πιο κορυφαίες πολεμικές τέχνες στον κόσμο. Καποέιρα, Κουνγκ Φου, Τζούντο, Μποξ, Μάι Τάι, πάλη και πάμε λέγοντας. Στην μάχη όμως πετάγονται σπίθες και ηλεκτρισμοί όταν ο ένας χτυπάει τον άλλον, γεγονός που από την μία είναι cool από την άλλη είναι πολύ ψεύτικο.


Αντίθετα στο Mortal Kombat έχουμε αποκεφαλισμούς, διαμελισμένα σώματα, Fatality, Babality, φωτιές, πάγους, μάγους, αστραπές!


Το Mortal Kombat είναι πιο ρεαλιστικό όπως και να το κάνουμε και για αυτό κερδίζει τον γύρο!

Mortal Kombat 3 - Tekken 1

Round 5: Special Moves
Στο Tekken πατώντας στην τύχη όλα τα κουμπιά μαζί καταφέρναμε και κάναμε απίστευτες επιθέσεις στον αντίπαλο αλλά ούτε και εμείς δεν ξέραμε πως καταφέραμε κάτι τέτοιο. Πάντως πέρα από την πλάκα υπήρχε τρόπος να κάνεις κάποιο Special Move και δεν ήταν και δύσκολο να το καταφέρεις. Ωστόσο ο κάθε χαρακτήρας είχε 2 ή 3 τέτοιες κινήσεις οι οποίες προκαλούσαν μεγάλη ζημιά.

Η ικανότητα κατάψυξης του Sub Zero και το δόρυ του Scorpion, κάνουν μικρή ζημιά, όμως αφήνουν τους αντιπάλους ακούνητους, επιτρέποντας την εύκολη εκτέλεση των combos.


Αλλά φυσικά το Mortal Kombat έχει έναν τελευταία άσσο στο μανίκι του, που όλοι σήμερα γνωρίζουμε ως τα πιο εμβληματικό χαρακτηριστικό του, οι απίστευτα βίαιοι και ανησυχητικά ικανοποιητικοί θάνατοι, ο τέλειος τρόπος για να ταπεινώσεις τον αντίπαλό σου στο αποκορύφωμα μιας μάχης.

Mortal Kombat 4 - Tekken 1

WINNER: Mortal Kombat

Εσείς τι πιστεύετε;
Ακολουθεί ψηφοφορία.