Top 10 Badass γυναικείοι ρόλοι



Τις είδαμε τις απολαύσαμε και τις λατρέψαμε. Ποιες είναι οι 10 πιο Badass γυναίκες του κινηματογράφου;;


#10 Lisbeth Salander “The Girl with the Dragon Tattoo” (2011) 
Μην περνάτε αυτή την ήσυχη χάκερ για αδύναμη, γιατί θα σας εκπλήξει με μια γροθιά στο πρόσωπο. Είναι μια από τις καλύτερες χάκερ στον κόσμο και προσφέρει την πολύτιμη, όπως αποδεικνύεται, βοήθειά της στον Daniel Craig. Οι άντρες τρομάζουν από την παρουσία της Lisbeth Salander, αλλά είναι και περίεργοι παράλληλα για το τι μπορεί να κρύβει κάτω από το "σκληρό" παρουσιαστικό της. Και τελικά τι είναι αυτό; Έναν ακόμα πιο "σκληρό" και δυναμικό χαρακτήρα.

#9 Katniss Everdeen “The Hunger Games” franchise (2012-)
Η πολεμίστρια αυτή θα σου ραγίσει την καρδιά ή απλώς θα εκτοξεύσει ένα βέλος κατευθείαν πάνω της. Η Katniss Everdeen αναγκάστηκε να ζήσει μια ζωή μέσα στη βία, αλλά η εμπειρική της γνώση και η γειωμένη της προσωπικότητα την καθιστούν άξια επαναστάτρια, έτοιμη να σε νικήσει με το μυαλό της.Οι άντρες την ακολουθούν γενναία στη μάχη, ενώ οι γυναίκες θαυμάζουν το θάρρος της. Χαρακτηρίζεται από το θάρρος της και τη αφοπλιστική της ειλικρίνεια. Είναι η Katniss Everdeen, η όμορφη και badass προσωπικότητα της μεγάλης οθόνης.

#8 Mystique “X-Men” franchise (2000-06)
 Αυτή η μπλε μεταλλαγμένη αλλάζει με μεγάλη ευκολία ταυτότητες και κάνει τους εχθρούς της να πέφτουν σε πλάνη. Η Mystique για πρώτη φορά εμφανίστηκε το 2000 στους X-MEN ως το δεξί χέρι του Magneto και έκτοτε αποτελεί έναν από τους πιο βασικούς χαρακτήρες της σειράς. Έχει την ευελιξία και τα αντανακλαστικά μιας γάτας, την ικανότητα να παίρνει την ταυτότητα οποιουδήποτε και χρησιμοποιεί τις δυνάμεις της στο αγώνα της να ανατραπεί η ανθρωπότητα. Έχει μια ευαίσθητη πλευρά, αλλά την κρατάει καλά κρυμμένη.

#7 Selene “The Underworld” (2003-)
Είναι όμορφη, είναι παγωμένη και είναι βαμπίρ. Δε θα τη δεις να χαμογελάει συχνά, αλλά σίγουρα θα τη δεις να χύνει άφθονο αίμα. Μετά από μια προδοσία από την ίδια της τη φυλή, η Selene μπαίνει σε ένα μονοπάτι εκδίκησης και σκορπάει το θάνατο. Παρά το θεαματικό τρόπο, που αντιμετωπίζει τον κίνδυνο, ο ανυπέρβλητος εγωισμός της Selene προκαλεί καινούρια προβλήματα. Μπροστά της οι άλτες μοιάζουν λαπάδες και στο τέλος καταφέρνει να κάνει σκόνη τους εχθρούς της και να βγει ζωντανή από κάθε μάχη της.

#6 Sarah Connor “The Terminator” (1984), “Terminator 2: Judgment Day” (1991) 
Αφού ένας δολοφόνος προσπάθησε να "παίξει" με τη μοίρα, η Sarah Connor εξαπολύει την οργή της και μεταμορφώνεται σε μια γυναίκα έτοιμη να ριχτεί στη μάχη.Έχει βιώσει καλές και κακές εποχές, αλλά το όνομά της έχει γίνει συνώνυμο της επιβίωσης.

#5 Lara Croft (2001 Lara Croft: Tomb Raider, 2003 The Cradle of Life.) 
Και οι δυο ταινίες παρουσιάζουν τη Lara Croft, μια όμορφη και γυμνασμένη γυναίκα, που αναζητά την περιπέτεια, να έρχεται σε ρήξη με μεγάλους οργανισμούς, ώστε να πάρει πολυπόθητα αντικείμενα στα χέρια της μεγάλης ισχύος. Σε κάθε περίπτωση βλέπουμε τη Lara να διακινδυνεύει για να αποκτήσει αυτά τα αντικείμενα πριν από τους ανταγωνιστές της και να τους "αλλάζει τα φώτα" κάθε φορά που συναντιούνται οι δρόμοι τους.


#4 Sergeant Rita Vrataski “Edge of Tomorrow” (2014)
Έφερε τον Tom Cruise πίσω στη ζωή ξανά και ξανά. Ποιος δε θα ήθελε να ξυπνήσει και ν δει το αγγελικό της πρόσωπο; Όμως η Rita Vrataski είναι κάτι περισσότερο από ένα ακόμα ωραίο πρόσωπο, δεδομένου ότι είναι μία σκληρή βετεράνος του πολέμου. Η ατρόμητη προσωπικότητά της, την καθιστά τη λεγόμενη «Full Metal Bitch" της μεγάλης οθόνης.


#3 Black Widow Marvel Cinematic Universe (2010-) 
Ο ρόλος αυτός αρχικά προοριζόταν για την Emily Blunt, δόθηκε όμως στην Scarlett Johansson το 2009 και τον αποθέωσε. Η Natasha Romanof έκανε την πρώτη της εμφάνιση ως μυστική βοηθός του Tony Stark και επανέλαβε το ρόλο της στους Avengers. Φήμες μάλιστα λένε για μια ταινία βασισμένη στην περίφημη Black Widow και ειλικρινά ανυπομονούμε να τη δούμε να βγάζει knock-out τους εχθρούς της για άλλη μια φορά.


#2 The Bride / Beatrix Kiddo “Kill Bill” (2003-04)
Οι επιστήμονες εντυπωσιάστηκαν τόσο με αυτόν το χαρακτήρα του Quentin Tarantino, που έδωσαν το όνομά της σε μια παρασιτική σφήκα, προς τιμή της. Μετά τη βίαιη καταστροφή της γαμήλιας πρόβας της, η Beatrix Kiddo έπεσε σε κώμα για τέσσερα ολόκληρα χρόνια και όταν ξύπνησε αποφάσισε να πάρει εκδίκηση. Εκπαιδεύτηκε ως δολοφόνος και μάλιστα είναι από τα λίγα άτομα, που μπορεί να σκοτώσει χρησιμοποιώντας απλά τα δάχτυλά της. Καλά εκπαιδευμένη πλέον δε χάνει χρόνο και πιάνει δουλειά, ώστε να εκδικηθεί για τη ζωή της. Η Beatrix διεκδικεί αυτή τη θέση με το σπαθί της!


#1 Ellen Ripley “Alien” franchise (1979-97) 
Είναι μία από τις καλύτερες ηρωίδες όλων των εποχών. Η Ellen Ripley είναι μια σπουδαγμένη χρονοταξιδεύτρια, αν και το κάνει με απροθυμία, και όπως το φιλαράκι της, η Private Vasquez, δε δείχνει κανένα φόβο σε καιρούς χάους. Όταν έχει να αντιμετωπίσει εξωγήινους η πνευματική οξυδέρκειά της είναι η μεγαλύτερή της βοήθεια. Πλήρωσε το τίμημα του να είσαι αρχηγός και την αγαπάμε όλοι για αυτό!


Εσείς τι λέτε; Συμφωνείτε με την παραπάνω 10αδα;
Απόψεις δεκτές στα σχόλια.