Battlefield vs Call of Duty

Σε αυτή την αναμέτρηση, σειρά έχει το Battlefield της EA head-to-head με Call of Duty της Activision. Μόνο ένας μπορεί να βγει νικητής. Ας αρχίσει η μάχη!!

Είναι τα δύο πιο δημοφιλή στρατιωτικά franchises που δημιουργήθηκαν ποτέ. 

Round 1: Καμπάνια Single-Player
Ξεκινώντας την αναμέτρηση μας θα δούμε το τμήμα της εκστρατείας του κάθε παιχνιδιού. Αυτό είναι το τμήμα που πάντα αναδεικνύει τους αξέχαστους χαρακτήρες, τα κινηματογραφικές γεγονότα και τις καθηλωτικές εμπειρίες για έναν παίκτη.

Αν και είμαστε μεγάλοι οπαδοί της δυναμικής ομάδας και των χαρακτήρων στο πεδίο της μάχης στη σειρά Bad Company, η οποία έκανε το ντεμπούτο του το 2008, από το υπόλοιπο των παιχνιδιών Battlefield έλειπε εντελώς κάτι τέτοιο, επίσης η multiplayer επιλογή και η χρήση AI bots. Το αποκορύφωμα είναι, ότι οι προσθήκες Single Player στη σειρά battlefield φαίνονται σαν μια προσπάθεια να μιμηθούν τις εκστρατείες του ανταγωνιστή της, και αυτό μόνο καλό δεν μπορεί να είναι.

Το Call of Duty από την άλλη πλευρά, ήταν πάντα θρυλικό για τις συναρπαστικές εμπνευσμένες από Hollywood στιγμές. Οι πρόσφατες προσθήκες των αναγνωρίσιμων χαρακτήρων και της καινούργιας ιστορίας υπήρξε αποτέλεσμα της σειράς Call of Duty βάζοντας μας στο ρόλο αξέχαστων στρατιωτών, καθιστώντας την καμπάνιας αυτού του franchise σαφής νικήτρια.

BF 0 - COD 1

Round 2: Gameplay και Καινοτομία 
Από ιστορικές μάχες στο παρελθόν, μέχρι και σε σύγχρονες πολεμικές συγκρούσεις, οι δύο σειρές συνέχισαν να προσαρμόζονται και να αλλάζουν για το κοινό τους. Έχουν, επίσης, με συνέπεια δανειστεί διάφορες καινοτομίες η μία από την άλλη. Όσον αφορά το get-go, το Battlefield είχε πάντα την δυνατότητα χρήσης των οχημάτων στο gameplay, ενώ το Call of Duty επικεντρώνονταν αυστηρότερα στο πιστολίδι.

Θα λέγαμε ότι, τα τελευταία παιχνίδια Battlefield έχουν βελτιώσει σημαντικά την μηχανική των όπλων, διατηρώντας παράλληλα την χρήση οχημάτων. Εξαιτίας αυτού, το Battlefield κερδίζει τον γύρο κάνοντας το 1-1.

BF 1 - COD 1

Round 3: Γραφικά 
Κάθε pixel μετράει. Από την άποψη αυτή, το Call of Duty όσον αφορά τα γραφικά έχει παραδώσει εντυπωσιακά παιχνίδια, αλλά επικεντρώνεται σε πολύ μικρότερο περιβάλλον και γραμμικό gameplay. Ως εκ τούτου, όσο όμορφα και αν είναι, τα τελευταία πέντε παιχνίδια της σειράς δεν έχουν κάποια τεράστια βελτίωση όσον αφορά την οπτική εμπειρία.

Από την άλλη πλευρά, το Battlefield αναδεικνύει πολύ μεγαλύτερα τοπία και λεπτομέρειες μεγάλης κλίμακας. Ως εκ τούτου, συνεχίζει να διευρύνει τα όρια του τι μπορεί να καταφέρει η τεχνολογία, και καταφέρνει να παρέχει την πιο ρεαλιστική εικονική εμπειρία πολέμου. Πλέον, μπορείτε να καταστρέψετε ακόμη και τα στοιχεία του εδάφους. Έτσι, θα λέγαμε ότι το Battlefield έκανε άλματα μπροστά και παίρνει τον πόντο.

BF 2 - COD 1

Round 4: Μέσα από την καταστροφή 
Έχοντας σπουδάσει πραγματική στρατιωτική οπλοστάσια, τα δύο αυτά franchise μοιράζονται πολλές ομοιότητες. Το Call of Duty μπορεί να υστερεί στα οχήματα, αλλά επικεντρώνεται με τελειότητα στον αγώνα του πεζικού. Ακόμα κι αν η χρήση των οχημάτων στο Battlefield είναι συναρπαστική για κάποιους, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η χρήση τους είναι λίγο "φτηνή". Αυτό αντικατοπτρίζεται στο γεγονός ότι πολλοί από τους PC servers του δεν έχουν χάρτες οχημάτων. Το Call of Duty προσφέρει περισσότερα όπλα, καλύτερα μοντέλα όπλων και εναλλάξιμα accessories, δίνοντας του το μικρό πλεονέκτημα σε αυτόν τον τομέα.

BF 2 - COD 2

Round 5: Multiplayer
Και τα δύο είναι εξαιρετικά δημοφιλή για την εστίασή τους στο online multiplayer αν και το Call of Duty εξακολουθεί να υστερεί σε σχέση με τις δυνατότητες, που προσφέρονται από τον ανταγωνιστή του. Οι δυνατότητες αυτές μπορεί να κυμαίνονται από τους σχετικά μικρούς χάρτες μέχρι την παντελή έλλειψη οχημάτων. Βεβαίως, προσπαθεί να κάνει πιο ενδιαφέρων το παιχνίδι παρέχοντας εξελιγμένα όπλα και ικανότητες, όμως οι παίκτες μένουν συχνά με την αίσθηση ότι η μόνη αλάνθαστη στρατηγική είναι είτε να ορμήξουν στους αντιπάλους, είτε να κατασκηνώσουν σε κάποιο στρατόπεδο μέχρι να εμφανιστεί μια εύκολη μάχη.

Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι ένα από τα πιο συναρπαστικά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού είναι η πρόσφατη προσθήκη του "zombie survival mode", που έχει καταφέρει από μόνη της να αυξήσει τη ζήτηση του παιχνιδιού.

Παρά την έλλειψη του παραπάνω φρικιαστικού περιεχομένου, το Battlefield παρείχε ανέκαθεν ένα υπερθέαμα πολέμου για τους παίκτες του. Η ομάδα μηχανικής αναπαραγωγής, σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη έμφαση στους δεύτερους ρόλους κάθε "ταξης", δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να ακολουθήσουν πιο περίπλοκες στρατηγικές.

Και φυσικά, το Battlefield, σε αντίθεση με το Call of Duty, συμπεριλαμβάνει και οχήματα. Αυτά, ως συνέπεια, αποτελούν μια ακόμα προσθήκη στην ήδη πολυσύνθετη λίστα στρατηγικής του Battlefield και, όπως είναι αναμενόμενο, φτάνουν το παιχνίδι στην κυριαρχία των Multiplayer παιχνιδιών.

Όλα αυτά εκτοξεύουν τη βαθμολογία του Battlefield και του εξασφαλίζουν τη νίκη.

BF 3 - COD 2

Ακολουθεί ψηφοφορία.