Top 10 ερμηνείες του Leonardo Dicaprio


Ποιες είναι οι 10 καλύτερες ερμηνείες του Leonardo Dicaprio;


Ξεκίνησε από παιδί τα πρώτα του βήματα στον χώρο και σήμερα είναι ένας μεγάλος ηθοποιός. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ποτέ δε δίστασε να δοκιμάσει τον εαυτό του σε διαφορετικούς ρόλους, από το να παίξει δύο εκδοχές του εαυτού του, έναν τοξικομανή, έναν χρηματιστή, έναν άνδρα που προσπαθεί να επιβιώσει στο ναυάγιο του Τιτανικού, ένα παιδί με ειδικές ανάγκες και πολλά άλλα...

Ποιες είναι όμως οι 10 καλύτερες του ερμηνείες; Πάμε να δούμε..

#10 – King Louis XIV/Philippe: "The Man in the Iron Mask" (1998)
Την αντίστροφη μέτρηση ξεκινάμε με δύο Leo στην την τιμή του ενός. Σε αυτή την ταινία ο DiCaprio παίζει δύο ριζικά διαφορετικούς χαρακτήρες ταυτόχρονα, με πειστικό τρόπο απεικονίζει δύο πανομοιότυπους δίδυμους και μας κάνει τόσο να τον αγαπήσουμε όσο και να τον μισήσουμε.


#9 – Jack Dawson: "Titanic" (1997)
Δεν έπρεπε να αφήσουμε τον Jack να πνιγεί! Πέρα από την πλάκα ο Τιτανικός ήταν μια ΜΕΓΑΛΗ ταινία, για ένα ΜΕΓΑΛΟ πλοίο και ανέδειξε έναν ΜΕΓΑΛΟ ηθοποιό. Τα κορίτσια ύστερα από αυτή τη ταινία ήταν τρελαμένα με τον DiCaprio. Ακόμα κι αν ο Leo ντρέπεται πλέον για αυτή του την ερμηνεία, χωρίς το υποκριτικό του ταλέντο αυτή η ταινία θα είχε χαθεί στα βάθη του ωκεανού όπως και ο χαρακτήρας του Leo.



#8 - Frank Abagnale Jr: "Catch Me If You Can" (2002)
Εκμεταλλευόμενη πλήρως τη γοητεία του Leo, αυτή η ταινία μας παρουσιάζει  έναν baby-faced 28-χρονο- ως ένα 16χρονο παραχαράκτη. Ακόμα και δίπλα σε μεγάλους ηθοποιούς όπως ο Tom Hanks και o Christopher Walken, ο DiCaprio κλέβει την παράσταση.


#7 - William "Billy" Costigan Jr: "The Departed" (2006)
Ο Dicaprio στο επίκεντρο αυτού του αριστοτεχνικού cast του Martin Scorsese, αναλαμβάνει το ρόλο ενός μυστικού αστυνομικού που προσπαθεί να διεισδύσει στην ιρλανδική μαφία. Το αποτέλεσμα είναι δραματικό αφού ο  DiCaprio παλεύει με μια άκρως επικίνδυνη κατάσταση που βρίσκεται εκτός ελέγχου.


#6 - Danny Archer: "Blood Diamond" (2006)
Το 2006 βρήκε τον DiCaprio να δίνει ακόμα μια καλύτερη ερμηνεία σε αυτήν την ταινία. Υποδίεται έναν λευκό Ντοιοαφρικανό που επιζεί στον εμφύλιο πόλεμο κάνοντας λαθρεμπόριο διαμαντιών. Φαίνεται πολύ μακριά από άλλους ρόλους του, αλλά υπάρχουν ομοιότητες στο ότι ο χαρακτήρας παλεύει ανοιχτά με τους εσωτερικούς του δαίμονες και επιτρέπει στον DiCaprio να αποδείξει για άλλη μια φορά τις δραματικές ικανότητες του. Πιο αξέχαστη από όλα ήταν μαεστρία του στην απίστευτα δύσκολη προφορά της Νότιας Αφρικής.


#5 Jordan Belfort: "The Wolf of Wall Street" (2013)
Το 2013 ήμασταν στην ευχάριστη θέση να απολαύσουμε τον Leo σε αμερικανική βιογραφική κωμωδία εγκλήματος, σε σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορσέζε φυσικά. Ο Dicaprio στην πέμπτη συνεργασία του με τον Martin Scorsese μας πρόσφερες άφθονο γέλιο και μας έκανε να αγαπήσουμε τον ρόλο του σαν Jordan Belfort (Επιτυχημένος χρηματιστής στα τέλη της δεκαετίας του '80)


#4 Teddy Daniels: "Shutter Island" (2010)
Πίσω στο 1954, ο Dicaprio ως αστυνομικός μαζί με τον συνεργάτη του Mark Ruffalo καταφθάνουν σε ένα απομονωμένο νησί της ανατολικής ακτής για να ερευνήσουν την εξαφάνιση μιας ασθενούς από μια ψυχιατρική κλινική υψίστης ασφαλείας. Καταπληκτική ταινία, καταπληκτική ερμηνεία. Μπράβο Leo!


#3 Howard Hughes: "The Aviator" (2004)
Αυτή η βιογραφία του Σκορσέζε μετατρέπει τον DiCaprio σε ανήθικα ανισόρροπο, πιλότο οραματιστή που πάσχει από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή. Το αποτέλεσμα ήταν να κερδίσει υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερου Ηθοποιού. Ο Leo κατάφερε να αποκτήσει φανατικούς οπαδούς για αυτό του τον ρόλο.


#2 Dominic Cobb: "Inception" (2010)
Το υποκριτικό ταλέντο του Leonardo μας εξέπληξε ακόμα μια φορά το 2010 σε αυτή την ταινία έπος του Christopher Nolan. Ο Dicaprio ερμηνεύει έναν εξειδικευμένο κατάσκοπο - κλέφτη ιδεών που εξάγει κρυφά πολύτιμες πληροφορίες από το ασυνείδητο μυαλό των στόχων του ενώ αυτοί κοιμούνται και ονειρεύονται. Μας άφησε με το στόμα ανοιχτό και έτσι η ερμηνεία του αυτή βρίσκεται μια ανάσα πριν την κορυφή.


#1 Arnie Grape: "What’s Eating Gilbert Grape" (1993)
Ο ρόλος αυτός του DiCaprio παίρνει την πρώτη θέση στη λίστα μας, μιας και είναι ο ρόλος που προσδιόρισε την καριέρα του. Ο DiCaprio υποδύεται θεαματικά πειστικά, ένα παιδί με νοητική υστέρηση χρησιμοποιώντας διάφορες ιδιομορφίες. Έτσι επάξια κερδίζει την πρώτη υποψηφιότητα για Όσκαρ της καριέρας του. Χάρη σε αυτή την σπαρακτική επίδοση, ο Leo απέδειξε ότι θα απασχολούσε το Hollywood τα επόμενα χρόνια.



Μπορεί ακόμα να μην έχει πάρει όσκαρ άλλα για εμάς θα έπρεπε να έχει πάρει ένα για την κάθε μια από της παραπάνω ερμηνείες. Σας άρεσε η λίστα μας; Ποια είναι η δικιά σας αγαπημένη ερμηνεία του Dicaprio;