Friends vs How I met your mother


Καλύτερη κωμική τηλεοπτική σειρά τύπου σίτκομ;;

Round 1 : «Ευπαρουσίαστες» προσωπικότητες.
Οι κωμικές σειρές εκ φύσεως διαθέτουν μια στερεοτυπική εικόνα και ως προς τη σκηνοθεσία και ως προς την πρόσληψή τους. Πραγματικά, αν κοιτάξουμε λίγο επιφανειακά και τις δυο σειρές, θα ανακαλύψουμε να αναπαράγονται οι κλασικοί αρχέτυποι χαρακτήρες: η ιδιότροπη φίλη, ο σαρκαστικός φίλος, που παντρεύεται τελικά κάποια από το φιλικό του περιβάλλον και πάει λέγοντας.


H πραγματική μάχη όμως ξεσπάει ανάμεσα στους ηδονιστικούς χαρακτήρες playboy, που μας προσφέρουν άφθονο γέλιο.

Στα Φιλαράκια, ο Joey Tribbiani είναι ο καταδεκτικός, καλοσυνάτος, αν και λιγάκι αφελής, φίλος, που τυχαίνει να έχει μεγάλη επιτυχία με τις γυναίκες, παρόλο που δεν είναι και ο πιο ευφυής άνθρωπος. Το μεγαλύτερο μέρος της γοητείας του φαίνεται να οφείλεται στην τύχη, καθώς ενώ είναι συνέχεια στο «κυνήγι», ο τρόπος προσέγγισής του δεν είναι και τόσο επιθετικός.

Αντιθέτως, ο κουστουμάτος Barney Stinson από το How I Met Your Mother είναι ένα «αρπακτικό». Βρίσκεται σε ένας συνεχές «κυνήγι» με θύματα γυναίκες με χαμηλή αυτοεκτίμηση και ξοδεύει πολύ από το χρόνο του επινοώντας περίτεχνα σχέδια, για να «σκοράρει» μαζί τους. Καταβάλλει τόσο μεγάλες προσπάθειες, που μόνο ένας έφηβος θα έκανε και για αυτό πρέπει να τον παραδεχτούμε.

Ο ρόλος του Barney βοηθάει στο να δώσουμε το προβάδισμα στο How I Met Your Mother όσον αφορά στους χαρακτήρες.

HIMYM 1 - Friends 0

Round 2: Στέκια συνάντησης
Και οι δυο σειρές έχουν κοινό στοιχείο την κολλητή παρέα, που συχνάζει σε κάποια συγκεκριμένα στέκια. Η παρέα του How I Met Your Mother περνάει ώρες και ώρες σε ένα και συγκεκριμένο τραπέζι του MacLaren’s Pub. Αφού είναι όλοι τους νέοι και μόλις τώρα ξεκινάνε τις καριέρες τους, το να μαζεύονται για ένα ποτό μετά τη δουλειά μοιάζει να είναι το ιδανικό κλείσιμο της μέρας τους.


Στα Φιλαράκια η παρέα μαζεύεται στην καφετέρεια Central Perk , όπου δούλευαν για ένα διάστημα η Rachel και ο Joey, ενώ η Phoebe παίζει τη μουσική της. Στην καφετέρια αυτή έχουν «καβατζώσει» ένα συγκεκριμένο καναπέ. Ταυτόχρονα με την καφετέρεια η παρέα περνάει πολλές ώρες μαζεμένη στο διαμέρισμα των κοριτσιών. 

Δε λέω και τα παιδιά από το How I Met Your Mother έχουν αρκετά ενδιαφέρονται στάνταρ σημεία συνάντησης, όπως το σπίτι πάνω από το MacLaren’s, αλλά τα στέκια στα Φιλαράκια έχουν αποτελέσει δημοφιλή παράδοση.

HIMYM 1 - Friends 1

Round 3: «Αστειολογίες»
Ο τρόπος γραφής είναι αυτός, που τις έφερε στην κορυφή της δημοτικότητας και συγκέντρωσε για την κάθε σειρά ένα τεράστιο αριθμό οπαδών. Επίσης, είναι αυτός που κατάφερε να μυήσει καθένα από τους fans και να τους κάνει να νιώσουν μέλη της παρέας, με τα επαναλαμβανόμενα αστεία και τη συνθηματική αναφορά τους σε γεγονότα, που βίωσαν και μνημονεύουν κάθε φορά που συναντιούνται. 

Τα Φιλαράκια έχουν έναν “ugly naked guy”, το σκοτεινό παρελθόν της Phoebe, που δε σταματάει να μας εκπλήσσει, και την ΑΤΑΚΑ του Joey (How you doin’?), που κάνει τους θεατές να νιώθουν μια οικειότητα στο άκουσμά της. 

ΟΜΩΣ! Τα αστεία του How I Met Your Mother, το θρυλικό “playbook” του Barney, όπως και το πασίγνωστο “legen….dary!”, το επιτακτικό “suit up!!!”, το “what up”, “true story”, το αξέχαστο “bro code”, η Robin Sparkls, το slapsgiving και οι αμέτρητες ακόμα ατάκες, θα μπορούσαν από μόνες τους να αποτελέσουν τη σειρά αυτή. 


Το γύρο αυτό κερδίζει ξεκάθαρα το HIMYM!

HIMYM 2 - Friends 1

Round 4: Πλοκή και Ειδύλλια
Καθεμία από τις δύο σειρές έχει τις ανατροπές της, το ειδύλλιό της, τις αντιπαραθέσεις και τις απογητεύσεις της. Σχέσεις που χτίζονται και γκρεμίζονται επανειλημμένως , ερωτικά «κολλήματα» και ενδεχόμενοι γάμοι είναι κάποιοι από τους λόγους, που κάνει εθιστικές τις δυο σειρές. 

Τα Φιλαράκια εδραίωσαν μια υποκείμενη ερωτική «ένταση» μεταξύ του Ross και της Rachel, που επέμεινε από το πρώτο επεισόδιο ως το τελευταίο. Η ταλαντευόμενη σχέση τους και το ακόμα πιο ταλαντευόμενο ειδύλλιό τους έδωσε την ευκαιρία στους θεατές να στηρίξουν και να περιμένουν με ανυπομονεσία την τελική επανασύνδεσή τους. Εννοείται πως απλά ξεχνάμε το ειδύλλιο μεταξύ του Joey και της Rachel, αφού και η ίδια η παραγωγή αποκάλυψε πως συνέβη για να καθυστερήσει η επανασύνδεσή της με τον Ross. 


Το ερωτικό τρίγωνο μεταξύ των Barney-Ted-Robin έχει σίγουρα μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά μετά από καιρό καταντάει κάπως «χλιαρό», για να μην αναφερθώ στο γεγονός ότι γνωρίζουμε από την αρχή ότι ο Ted δεν καταλήγει μαζί της, τουλάχιστον όχι μέχρι το παρόν της ιστορίας του.

Το ειδύλλιο Ross-Rachel εξασφαλίζει τον πόντο αυτού του γύρου στα Φιλαράκια.

HIMYM 2 - Friends 2

Round 5: Βασικοί ηθοποιοί και guest stars
Και οι δυο σειρές έχουν αξιοθαύμαστο cast με ονόματα όπως Neil Patrick Harris και Jennifer Aniston, αλλά οι εμφανίσεις κάποιων guest stars στα μέσα της σεζόν είναι πραγματικά απολαυστικές. Η δημοτικότητα και του HIMYM και του F.R.I.E.N.D.S επέτρεψε τη συνεργασία τους με μεγάλα ονόματα του χώρου σε μικρούς κωμικούς ρόλους. 

Στο HIMYM μεγάλος αριθμός ηθοποιών και όχι μόνο έκαναν την εμφάνισή τους, ακόμα και για ρόλο ενός επεισοδίου, συμπεριλαμβανομένου του Bryan Cranston, ως αφεντικό του Ted, η Britney Spears, ως μια από τις κατακτήσεις του Barney, η Jennifer Lopez, η Katy Perry και άλλοι πολλοί. 


Και τα Φιλαράκια έχουν στο ιστορικό τους έναν εντυπωσιακό κατάλογο με μεγάλα ονόματα ως guest stars. Μερικά από αυτά είναι ο Ben Stiller, ο Dani DeVito, ο Bruce Willis, ο Robin Williams και ο Brad Pitt. 


Τελικώς, η ποιότητα του συνόλου των ηθοποιών, που εμφανίστηκαν στα Φιλαράκια τους δίνουν το προβάδισμα. 

HIMYM 2 - Friends 3 

Πρόκειται για ελάχιστη διαφορά, αλλά τα Φιλαράκια είναι οι νικητές της αναμέτρησης. Εξάλλου μας το έχουν πει…. “I’ll be there for you” !!!

WINNER: Friends

Συμφωνείτε με την απόφαση αυτή;

Ακολουθεί ψηφοφορία.