Han Solo vs Indiana Jones


Ποιος από τους δύο είναι ο καλύτερος ρόλος του Harrison Ford;;


Ο Harrison Ford είναι ευρέος γνωστός για αυτούς τους δύο εικονικούς ρόλους του. Ο ένας είναι ορόσημο του sci-fi, ενώ ο άλλος της φαντασίας. Η επιλογή για το ποιος από τους δύο είναι καλύτερος μόνο εύκολη δεν μπορεί να είναι.

Πάμε να δούμε...

Round 1: Κίνητρα
Ας ξεκινήσουμε με μια ματιά στο ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι και τι αντιπροσωπεύουν. Ο Han Solo είναι ένας λαθρέμπορος που έχει το μυαλό του στο χρήμα. Ο Dr. Jones είναι ένας καθηγητής ο οποίος θα ρισκάρει και την ζωή του στην αναζήτηση απαντήσεων ή ψάχνοντας ανεκτίμητα αρχαιολογικά ευρήματα.

Σίγουρα, τα κίνητρα του Han αλλάζουν όταν αποφασίζει να συμμαχήσει με τους αντάρτες ώστε να σταματήσουν την Αυτοκρατορία, αλλά όπως γνωρίζουμε δεν είχε κάτι τέτοιο αρχικά στο μυαλό του.

Ο Indy έχει στόχο να σταματήσει τη διαφθορά και το κακό που μπορεί να προκαλέσει η χρήση κάποιον κειμηλίων όταν πέσουν στα λάθος χέρια. Διεκδικεί αυτόν τον σκοπό από την παιδική του ηλικία και για αυτό παίρνει τον πρώτο πόντο.

Indiana Jones 1 - Han Solo 0

Round 2: Συνοδεία και Έρωτες
Τι είναι ένας ήρωας χωρίς την συνοδεία του;

Στη γωνιά του Indy, ο μόνος πραγματικός κολλητός του είναι ένας μικρός ασιάτης (ορφανός και πορτοφολάς) που τον βοηθά στις δύσκολες στιγμές και τον βλέπουμε μόνο στην μία ταινία.
Επιπλέον, ο Indy έχει κάποια ειδύλλια αλλά το κύριο κόλλημα του είναι η Marion Ravenwood.


Από την άλλη, ο Han αρνείται να οδηγεί μόνος του. Στις περιπέτειες του παίρνει πάντα μαζί του ένα τεράστιο Wookie (τον συγκυβερνήτη του Chewbacca), ο οποίος πέρα από ειδικευμένος πιλότος και μηχανικός είναι και άξιος φίλος.
Όσον αφορά τους έρωτες, υπάρχει χώρος μόνο για μια στην καρδιά Han, η τύπισσα με το περίεργο μαλλί, η Princess Leia.


Οφείλουμε να δώσουμε αυτόν τον πόντο στον Han ...

Indiana Jones 1 - Han Solo 1

Round 3: Όπλα και ντύσιμο
Και οι δύο αυτοί ήρωες είναι το είδος του άντρα που πάντα θα πυροβολήσει πρώτος. Ο Han χρησιμοποιεί ένα DL-44 (η διαστημική έκδοση του Mauser C96). Ο Indy δεν έχει έναν προτιμώμενο όπλο (αν και τον έχουμε δει με Webley αρκετές φορές), αλλά μπορεί να αυτοσχεδιάσει και να δημιουργήσει διάφορα όταν χρειαστεί πραγματικά. Αυτό που είναι το σήμα κατατεθέν του Indy είναι το μαστίγιο του του, το οποίο τον βοηθά και στο να προσπερνά εμπόδια.

Όσον αφορά το ντύσιμο, το οποίο είναι και το κλειδί της ταυτότητάς τους, έχουμε από την μία το γιλέκο και τις μπότες του Solo, ενάντια στο δερμάτινο σκονισμένο μπουφάν και το καπέλο του Indy.


Ζυγίζοντας τα παραπάνω, λέμε να δώσουμε το σημείο στον Indy..



Indiana Jones 2 - Han Solo 1

Round 4: Μεταφορικά μέσα
Ο Indy είναι ένας ταλαντούχος και έξυπνος άνθρωπος. Μπορεί να οδηγήσει σχεδόν τα πάντα, από άλογα, αεροπλάνα μέχρι και βαγώνια ορυχείου. Δυστυχώς γι 'αυτόν, αυτά δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με την κυριότητα του Millennium Falcon, ένα παλιό ΥΤ-1300 το οποίο κέρδισε ο Han σε ένα παιχνίδι. Ιδιαιτέρως τροποποιημένο, έχει κανόνια μάχης και μπορεί να ταξιδέψει 1,5 φορές την ταχύτητα του φωτός.


Ξεκάθαρα ο πόντος πάει στον Han.

Indiana Jones 2 - Han Solo 2

Round 5: Αδυναμίες
Για να λύσουμε αυτή την ισοπαλία θα λάβουμε υπ όψιν μας ένα πολύ σημαντικό στοιχείο του κάθε χαρακτήρα. Τις αδυναμίες του.

Για τον Han, το μόνο πράγμα που θα μπορούσε να τον βάλει στον πάγο είναι to Carbonite, που τον μετατρέπει σε ένα κομμάτι μέταλλο. Δυστυχώς ο Indy, τρομοκρατείται στην θέα των φιδιών λόγω παιδικού τραύματος ...



Από την μια όμως το Carbonite κάνει τον Han να φαίνεται πιο badass (μιλάμε για έργο τέχνης, όχι αστεία), ενώ τα φίδια πραγματικά, είναι εμπόδιο πολλές φορές για τον Indy.

Έτσι την σημερινή αναμέτρηση κερδίζει ο Han Solo.

Indiana Jones 2 - Han Solo 3

Συμφωνείς με την απόφαση αυτή; Ή νιώθεις εξαγριωμένος για την προτίμηση μας προς την διαστημική έκδοση του Harrison Ford;

Ακολουθεί ψηφοφορία.