Top 10 ερμηνείες του Liam Neeson



Ποιες είναι οι 10 καλύτερες ερμηνείες του Liam Neeson;;


Ο Liam Neeson ενεργεί επαγγελματικά ως ηθοποιός από το 1970, και στην πορεία του έχει τραβήξει την προσοχή όλων και έχει βραβευτεί για την ικανότητά του μπροστά από την κάμερα.  Στην παρακάτω λίστα θα δούμε αξέχαστες παραστάσεις του, από δράματα βασισμένα σε αληθινά γεγονότα, ταινίες πιο ανάλαφρες, ρόλοι δράσης αλλά και ρομαντικές κωμωδίες.

#10 Bill Marks (Non-Stop)
Η λίστα μας ξεκινά με αυτή την περιπέτεια. Ο Neeson ως υπεύθυνος ασφαλείας ενός αεροσκάφους δέχεται μια σειρά από απειλητικά γραπτά μηνύματα στο κινητό του, κατά τη διάρκεια μιας υπερατλαντικής πτήσης από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο. Ο άγνωστος αποστολέας ζητά από τον Marks να διαβιβάσει στην κυβέρνηση πως πρέπει να μεταφέρουν 150 εκ. δολάρια σε ένα λογαριασμό off shore. Η συνέχεια είναι καθηλωτική..



#9 Jimmy Conlon (Run All Night)
Σε αυτή την περιπέτεια δράσης, ο Neeson είναι ο βιρτουόζος εκτελεστής του Μπρούκλιν. Βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς ο καλύτερός του φίλος και αφεντικό της μαφίας αρχίζει και πληρώνει τα λάθη του παρελθόντος. Συγχρόνως, ένας επίμονος ντετέκτιβ βρίσκεται στα χνάρια του και ο γιος του, τον οποίο έχει εγκαταλείψει χρόνια πριν, γίνεται στόχος δολοφονίας. Ο Τζίμι, θα πρέπει μέσα σε μία νύχτα να διαλέξει πλευρά.



#8 Ra’s Al Ghul (Batman Begins 2005)
Όσο περίεργο και αν φαίνεται ο Liam Neeson έκανε και ένα πέρασμα από τις σύγχρονες υπεηρωικές ταινίες. Ο ηθοποιός στο Batman Begins υποδύεται τον αρχηγό της League of Assassins και είναι ένας από τους ρόλους του που τον λατρέψαμε.




#7 Dr. Jerome Lovell (Nell 1994)
Ως ευαίσθητος τοπικός γιατρός και κλινικός ψυχολόγος, ο Neeson προσπαθεί να βοηθήσει μια γυναίκα (την Nell) που ανέπτυξε τη δική της γλώσσα, μετά από καιρό στην απομόνωση. Καθ 'όλη την ιστορία, αναπτύσσει μια σχέση πατέρα-κόρης με την Nell, επίσης μαθαίνει για το παρελθόν της και προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει τα λόγια της. Να σημειωθεί ότι σε αυτή την ταινία πέρα από την Jodie Foster, πρωταγωνιστούσε και η αδικοχαμένη σύζυγος του Neeson, η Natasha Richardson.



#6 Qui-Gon Jinn (Star Wars Episode I 1999)
Στο 4ο κατά σειρά Star Wars ο Neeson σαν ο Jedi Master Qui-Gon, παίζει έναν αξέχαστο μέντορα, εκπαιδευτής και αντιπροσωπεύει μια πατρική φιγούρα για τους νέους Anakin Skywalker και Obi-Wan Kenobi.



#5 Γιάννης Αγιάννης (Οι Άθλιοι 1998)
Ο Liam Neeson ως Γιάννης Αγιάννης  είναι ένας πρώην κατάδικος που φυλακίστηκε επειδή έκλεψε ένα ψωμί! Από τη στιγμή που αποφυλακίστηκε, προσπαθεί να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, όμως ο διώκτης του, ο επιθεωρητής Ιαβέρης (Geoffrey Rush) θα τον κυνηγήσει μέχρι τέλους.



#4 Bryan Mills (Taken 2008)
Το 2008 Neeson αποδεικνύει ότι είναι ένας από του μεγαλύτερους αστέρες στον τομέα της δράσης με αυτό το θρίλερ. Παίζει έναν πρώην στρατιώτη ο οποίος παίρνει μέρος σε μία απίστευτη αποστολή διάσωσης της κόρης του από δουλεμπόρους. Ο Neeson είναι ανυποχώρητος και τα βάζει με όλους τους εχθρούς μέχρι να φτάσει στην κόρη του.



#3 Alfred Kinsey (Kinsey 2004)
Εδώ ο Neeson υποδύεται τον Alfred Kinsey ο οποίος το 1948 δημοσίευσε μια έρευνα σχετικά με τις σεξουαλικές συνήθειες του ανθρώπου, που αναστάτωσε τα συντηρητικά -και υποκριτικά- ήθη της Αμερικής. Το σύστημα προσπάθησε να αποκηρύξει τον επιστήμονα, που, διερευνώντας τη φύση της ανθρώπινης σεξουαλικότητας, γκρέμιζε μύθους όπως το προγαμιαίο σεξ, την ομοφυλοφιλία, τη μονογαμία.



#2 Michael Collins (Μάικλ Κόλινς, ο Επαναστάτης 1996)
O Neeson όντως ο ίδιος Ιρλανδός παίζει τον μεγαλύτερο επαναστάτη της Ιρλανδίας. Ο Neeson δίνει μια εκρηκτική απόδοση, σαν επικεφαλής της εξέγερσης. Πιστά στον ρόλο του, απέτισε φόρο τιμής στον φλογερό πατριώτη ο οποίος πέθανε κατά τη διάρκεια τού ιρλανδικού Εμφυλίου Πολέμου, και γι 'αυτό και ήταν υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα.



#1 Oskar Schindler (Schindler’s List 1993)
Στο νούμερο ένα αυτής της λίστας, είναι η υποψήφια για Όσκαρ ερμηνεία του Liam Neeson που ως ένας ηρωικός Γερμανός σώζει τη ζωή σε περισσότερους από χίλιους Εβραίους κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος. Ο Neeson παίζει έναν άνθρωπο ο οποίος είναι αναγκασμένος να επανεξετάσει τις πεποιθήσεις και την ηθική του κατά τη διάρκεια μιας τρομακτικής περιόδου. Ο χαρακτήρας του ρισκάρει ακόμα και την ασφάλεια της οικογένειάς του για να κάνει το σωστό.


Συμφωνείτε με την λίστα μας; Ποιος είναι ο δικός σας αγαπημένος ρόλος του Liam Neeson;

Κάντε Like στην σελίδα μας στο Facebook για περισσότερα Top 10: