Superman vs Hulk

Ποιος θα κέρδιζε αν γινόταν μια μονομαχία ανάμεσα στον Superman και τον Hulk;

INFO:
Ο Superman (Clark Kent), είναι φανταστικός χαρακτήρας, υπερήρωας βιβλίων κόμικς της DC comics. Δημιουργήθηκε από τους Joe Shuster και Jerry Siegel, μαθητές λυκείου που ζούσαν στο Κλίβελαντ, στο Οχάιο των ΗΠΑ το 1933. Η πρώτη εμφάνιση του έγινε στο τεύχος #1 του περιοδικού Action Comics το 1938 και θεωρείται ο πρώτος υπερήρωας.
Το πρώτο comic με τον Superman.
Στον κινηματογράφο ο Superman έχει πρωταγωνιστήσει σε έξι ταινίες ως τώρα: Superman, Superman 2, Superman 3, Superman 4, τον ήρωα υποδύθηκε ο Christopher Reeve. Superman: Η Επιστροφή με τον Brandon Routh και το Man of Steel (2013) με τον Henry Cavill. Ωστόσο κι άλλοι ηθοποιοί έχουν υποδυθεί τον ήρωα σε σειρές και σε άλλες τηλεοπτικές εμφανίσεις.
Οι ηθοποιοί που έχουν ενσαρκώσει τον Superman.


O Hulk (Bruce Banner), είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας που εμφανίζεται στα comics της εταιρίας Marvel Comics από το 1962 στο τεύχος The Incredible Hulk (1st series) #1. Δημιουργοί του οι Stan Lee και Jack Kirby. Έκτοτε έχει καταστεί ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους χαρακτήρες της Marvel.
Το πρώτο comic με τον Hulk.

Eχουμε δει 4 διαφορετικούς ηθοποιούς να ενσαρκώνουν τον πράσινο γίγαντα. Αρχικά ο Lou Ferrigno στο The Incredible Hulk (1978–1982) και στην συνέχεια τον ίδιο σε κάποιες tv movies. Το 2003 ο Eric Bana πήρε τον ρόλο για την ταινία Hulk (2003), ωστόσο η ταινία δεν απέσπασε καλά σχόλια. Το 2008 λοιπόν ξαναγυρίστηκε το The Incredible Hulk με τον Edward Norton, η ταινία δεν ήταν origin story και ανήκει στις ταινίες του Marvel Cinematic Universe. Νorton και παραγωγή δεν τα βρήκανε και έτσι ο ηθοποιός αποχώρησε από το project. Το 2012 που κυκλοφόρησε το The Avengers ο Mark Ruffalo πήρε τον ρόλο και τον κρατάει μέχρι και σήμερα, καθώς πρόκειται να εμφανιστεί σε αρκετές μελλοντικές ταινίες.

Οι ηθοποιοί που έχουν ενσαρκώσει τον Hulk.

VERSUS:

Round 1: Δύναμη
Όσον αφορά της υπερ-δυνατότητες του, ο Hulk στα comic μπορεί και σηκώνει ολόκληρο βουνό (Secret Wars #4), έχει επιβιώσει από πυρηνική έκρηξη (World War Hulk #02), συνέτριψε αστεροειδή στο μέγεθος της γης (Marvel Comics Presents #52), έχει επιβιώσει στο διάστημα, έχει νικήσει τον Wolverine (Ultimate Wolverine vs. Hulk #01).

Από την άλλη ο Superman πετάει. Έχει απεριόριστη δύναμη και αντοχή. Μπορεί να κινείται πολύ γρήγορα, σε σημείο που μπορεί να ταξιδέψει στον χρόνο. Μπορεί να συντρίψει αστεροειδείς αλλά και πλανήτες. Τα μάτια του μπορούν και εκπέμπουν ηλιακή ενέργεια (Heat Vision).

Όπως βλέπουμε ο Superman έχει περισσότερες και ισχυρότερες δυνάμεις για αυτό και κερδίζει τον γύρο.

Superman 1- Hulk 0




Round 2: Αδυναμίες
Πέρα από το γεγονός ότι όταν γίνεται πράσινος γίνεται άλλος άνθρωπος και δεν έχει πλήρη συναίσθηση του τι κάνει δεν θα λέγαμε ότι ο Hulk έχει κάποια αδυναμία. Βασικά ούτε αυτό θεωρείται ακριβώς αδυναμία αφού είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τον εχθρό. Ο Superman έχει μια μεγάλη αδυναμία που πολλοί εχθροί την χρησιμοποιούν εναντίον του. Τον Κρυπτονίτη. Θα λέγαμε ότι είναι η Αχίλλειος πτέρνα του μιας και η χρήση του μπορεί να αποβεί μοιραία. Έτσι τον γύρο τον κερδίζει ο Hulk

Superman 1- Hulk 1

Round 3: Ανθεκτικότητα
Τον Hulk δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι τον έχουμε δει να ματώνει ύστερα από μάχη. Τον έχουμε δει όμως να είναι ταλαιπωρημένος και βρώμικος. Σε αντίθεση ο Superman είναι πάντα στην στην εντέλεια. Ούτε τα μαλλιά του δεν χαλάνε στην μάχη.

Superman 2- Hulk 1

Round 4: Στολή
Όσον αφορά την εμφάνιση ο Hulk δεν έχει και πολλά να σχολιάσουμε. Το μόνο που φορά είναι το μωβ σκισμένο του παντελόνι. Ο Superman έχει στολή υπέρ παραγωγή αλλά δεν θα λέγαμε ότι μας αρέσει ο συνδυασμός και ειδικότερα το εσώρουχο πάνω από το κολάν. Έτσι στην κατηγορία αυτή ο Hulk αν και γυμνός με πράσινο δέρμα κάνει το 2-2.

Superman 2- Hulk 2

Round 5: The man behind the hero
Αφού είδαμε όλα τα άλλα πιστεύω ήρθε η ώρα να δούμε και τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από τον κάθε ήρωα. Από την μία ο Bruce Banner ένας ικανός επιστήμονας, με γνώσεις πάνω στις ακτίνες γάμμα. Μια ζωή έρχεται αντιμέτωπος με αυτό που του συμβαίνει και νιώθει κυνηγημένος από αυτό. Και από την άλλη ο Clark Kent ένας εξωγήινος με ανθρώπινη μορφή ο οποίος εργάζεται σαν δημοσιογράφος, παράλληλα κρύβει την ταυτότητα του και πολεμά το έγκλημα. Η ιστορία του Hulk θα τολμούσαμε να πούμε ότι μας φαίνεται πιο ενδιαφέρουσα. Επιπλέον ο Bruce φαίνεται πιο cool και γι αυτό θα είναι και ο νικητής.

Superman 2- Hulk 3

Winner: Hulk!

Εσείς τι λέτε; Ποιος θα κέρδιζε την μάχη; 

Ακολουθεί ψηφοφορία: