Jack Nicholson's Joker vs Heath Ledger's Joker


Καλύτερος κινηματογραφικός Joker;;

Round 1: Εμφάνιση 
Από την μια πλευρά έχουμε τον Nicholson (Batman 1989) με το κάτασπρο makeup, τα χαρακτηριστικά χείλη σε σχήμα mustaze και το πράσινο καλοχτενισμένο μαλλί. Από την άλλη όμως, έχουμε την πιο σκοτεινή πλευρά του Joker με τον Ledger (The Dark Knight 2008), το μακρύ και απεριποίητο μαλλί, το ξεβαμμένο makeup, τα σκοτεινά μάτια και το χαμόγελο με τα σχισμένα μάγουλα που μόνο ένας μανιακός θα μπορούσε να έχει. Το μωβ κυριαρχεί στο ντύσιμο και των δύο.

Nicholson 0-Ledger 1

Round 2: Πιο κοντά στα comic
Όσον αφορά το ποιος είναι πιο κοντά στα comic, ο Nicholson έμεινε πιστά στον ρόλο του Joker με τις άψογα σχεδιασμένες στολές clown και την συχνή χρήση gag weapons. Ο Ledger εισήγαγε μια δικιά του εκδοχή του Joker με αναρχικά στοιχεία. Ήτανε εντελώς παράφρων και κάποιες φορές αντιφατικός και για αυτό θα τον θυμόμαστε για πάντα.
Ωστόσο αυτός ο γύρος ανήκει στον Nicholson..

Nicholson 1-Ledger 1

Round 3: Γέλιο
Για να συγκρίνουμε το γέλιο του καθενός ετοιμάσαμε ένα βίντεο ειδικά για εσάς. Δείτε παρακάτω:

Όπως μπορείτε να καταλάβετε ο Heath Ledger πήγε το γέλιο του κακού σε άλλο level. Το απογείωσε!

Nicholson 1-Ledger 2

Round 4: Προέλευση στην ταινία
Στο Batman του 1989 βλέπουμε περισσότερα από την ζωή του χαρακτήρα. Το όνομα του Joker πριν γίνει ο κακός της ταινίας είναι Jack Napier. Επιπλέον μαθαίνουμε τι προκάλεσε το να γίνει άλλος άνθρωπος. Σε αντίθεση στο The Dark Knight ο Joker ξεπηδά ως ηπερ-κακός από το πουθενά και δεν μαθαίνουμε σχεδόν τίποτα από την ζωή του παλαιότερα.

Nicholson 2-Ledger 2

Round 5: Παραφροσύνη
Ο Jack Nicholson στην περισσότερες ταινίες που πρωταγωνιστεί παίζει τον Jack Nicholson. Αυτό είναι προτέρημα του αφού ο Nicholson είναι ένας θεότρελος και παλαβός τύπος.. Όπως και ο Joker. Είναι τρελός, έντονος σαν χαρακτήρας και κάποιες φορές τρομακτικός. Έχουμε ακούσει πολλά για την προετοιμασία του Heath Ledger για τον ρόλο. Το αποτέλεσμα όπως και να έχει είναι ότι σαν Joker είναι άκρως παράφρων σε σημείο που μας κάνει να πιστεύουμε ότι ποτέ κανένας δεν θα τον ξεπεράσει σε αυτό τον ρόλο...

Nicholson 2-Ledger 3

Εσείς τι λέτε; Ακολουθεί ψηφοφορία.