Facebook vs Twitter

Ο πόλεμος των social media. Status ή tweet, share ή retweet, like ή favorite;



Το να συγκρίνουμε αυτά τα  δύο social networks θα μπορούσε να πει κανείς ότι δεν είναι δίκαιο, μιας και το facebook έχει περισσότερους χρήστες σε παγκόσμια κλίμακα. Σύμφωνα όμως με πρόσφατες έρευνες το Twitter αποκτά έντεκα νέους χρήστες το δευτερόλεπτο, την ίδια στιγμή που εκατομμύρια χρήστες του Facebook αρχίζουν να το εγκαταλείπουν. Το φαινόμενο αυτό είναι πιο έντονο στην Αμερική, στον Καναδά αλλά και σε κάποιες χώρες της Ευρώπης.

Round 1: Περισσότεροι χρήστες
Το Facebook καταμετρά 703 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες καθημερινά, ενώ τον μήνα φτάνει τα 1,35 δις. Από την άλλη το Τwitter αριθμεί 170 εκατομμύρια ενεργούς καθημερινά χρήστες, ενώ τον μήνα οι ενεργοί χρήστες φτάνουν τα 280 εκατομμύρια.

Facebook 1 - Twitter 0

Round 2: Games
Το Twitter δεν έχει παιχνίδια. Το Facebook έχει πάρα πολλά παιχνίδια! Κάποια όπως το Farmville ανεβάζουν τον ανταγωνισμό σε σημείο πρωταθλητισμού.

Facebook 2 - Twitter 0

Round 3: Πιο ελαφρύ
Λιγότερο φορτωμένο είναι το twitter καθώς δεν σε βομβαρδίζει με εικόνες διαφημίσεις κλπ.
Τα tweets είναι σύντομα και περιεκτικά καθώς δεν επιτρέπεται να είναι πάνω από 140 χαρακτήρες.

Facebook 2 - Twitter 1

Round 4: Ανωνυμία
Το Τwitter είναι πιο απρόσωπο καθώς δεν ζητά και πολλές πληροφορίες για εμάς. Σε αντίθεση το Facebook απαιτεί πολλές πληροφορίες για να ενεργοποιηθεί ο λογαριασμός σου.

Facebook 2 - Twitter 2

Round 5: Επικοινωνία
Τα μέλη του twitter είναι όλοι μια "παρέα" αφού τα tweets είναι δημόσια και τα συνδέουν τα hastags, με τα οποία όλη η twitter παρέα μπορεί να συζητά το ίδιο θέμα. Ωστόσο την δυνατότητα αυτή παρέχει πλεόν και το Facebook και επιπλεόν έχει και το chat του που προσφέρει άμεση επικοινωνία με άτομα γύρω μας.

Facebook 3 - Twitter 2

Εσείς ποιο από τα δύο προτιμάτε;

Ακολουθεί ψηφοφορία.