Spider-Man vs The Amazing Spider-Man

Παλιός κλασσικός Spider-Man ή καινούργιος και ανανεωμένος;;

INFO:
To "Spider-man" είναι η πρώτη ταινία με τον άνθρωπο αράχνη και έκανε την κινηματογραφική του εμφάνιση τον Μάιο του 2002 με τον Tobey Maguire στον ρόλο του Spider-man. 
Tobey Maguire και Kirsten Dunst στο Spider-Man.
Ακολούθησαν το Spider-man 2 και Spider-man 3 τα οποία πήγαν εξίσου καλά εισπρακτικά, ωστόσο η τρίτη ταινία απογοήτευσε πολλούς fan του υπερ-ήρωα. 

Το 2012 η Sony η οποία έχει τα δικαιώματα του ήρωα αποφάσισε να ξαναγυρίσει το Spider-man από την αρχή με νέο σκηνοθέτη και νέους ηθοποιούς. Η ταινία αναφέρετε στην νέα εποχή και μας παρουσιάζει έναν άλλον Spider-man. O τίτλος που δόθηκε στην ταινία είναι "The Amazing Spider-Man"Το 2014 κυκλοφόρησε και η δεύτερη ταινία η οποία δεν τα πήγε όπως υπολόγιζαν οι συντελεστές της.
Andrew Garfield και Emma Stone στο Amazing Spider-Man 2.

Update: Πλέον Sony και Marvel Entertainment προχώρησαν σε συνεργασία και θα κυκλοφορήσουν από κοινού το Spider-Man το 2017, και ο ήρωας θα αποτελεί μέρος του ΜCU (Marvel Cinematic Universe) καθώς θα εμφανίζεται και σε άλλες ταινίες της Marvel.


VERSUS:

Round 1: Προέλευση
Μετά από ένα ατυχές περιστατικό με μια μια ραδιενεργή αράχνη, ο Peter Parker φορόντας την μπλε και κόκκινη στολή του καταπολεμά την εγκληματικότητα ως Spider-Man. Α, και ο θείος του, δολοφονήθηκε. Απλό και κομψό.

Tobey Maguire στο ρόλο του Spider-Man ακολούθησε τη πλοκή αυτή σχεδόν κατά γράμμα, εκτός από το παράξενο κομμάτι με τους οργανικούς web shooters. Ο Peter τσιμπήθηκε, έγινε δυνατός, δεν χρειάζεται πια τα γυαλιά του και ξεκίνησε να καταπολέμα το έγκλημα σαν Spidey, ερωτεύτηκε την Mary Jane. 

Μόλις μια δεκαετία αργότερα, αυτή η απλή και κομψή ιστορία έγινε λίγο πιο περίπλοκη. Ο Andrew Garfield του Peter Parker είχε εγκαταλειφθεί σε νεαρή ηλικία από τους γονείς του, οι οποίοι μπορεί να είναι , μπορεί και όχι κατάσκοποι. Η ιστορία με τους γονείς του ήταν τυλιγμένη στο μυστήριο, και, τελικά, είχαν γίνει πολλά προτού ο Peter αποκτήσει τις δυνάμεις του από ένα τυχαίο δάγκωμα αράχνης. Έγινε ο Amazing Spider-Man έφτιαξε μόνος του τους web shooters και γνώρισε την Gwen. Όσο περίεργο και αν φαίνεται αυτή η ιστορία είναι πιο κοντά στα comic, ή τουλάχιστον είναι πιο κοντά σε σχέση με την ιστορία που ακολούθησε το Spider-Man. Έτσι θα δώσουμε τον πρώτο πόντο στον Amazing!

Spider-Man 0 - Amazing Spider-Man 1

Round 2: Καλύτερος Peter Parker
Ποιος βρίσκεται πίσω από την μάσκα του Spider-Man; Στον πυρήνα του, ο Peter Parker επινοήθηκε για να αντιπροσωπεύει το high school nerdiness. Ντροπαλός και σχολαστικός ο Peter δεν είχε πολλούς φίλους. Όταν ο Spider-Man εμφανίστηκε στη μεγάλη οθόνη το 2002, ο Τόμπι Μαγκουάιρ είχε όλες αυτές τις ιδιότητες. Αγνοήθηκε από τα κορίτσια, φρόντιζε τη θεία του και ήταν ένας καλός ανιψιός μέχρι εκείνη τη στιγμή που ο θείος του δολοφονήθηκε από δικό του λάθος.


Ο Andrew Garfield φόρεσε τα hipster γυαλιά του, πήρε το skateboard του και βρέθηκε πίσω στις αίθουσες του γυμνασίου. Προστάτεψε τα ασθενέστερα παιδιά και τράβηξε την προσοχή της Gwen Stacy. Ο Garfield έμοιαζε περισσότερο με το μεγαλύτερο αδελφό που πάντα θα ήθελε να έχει ο Peter και αυτό δεν είναι 100% πιστό στην αληθινή ουσία του Peter Parker.

Σύμφωνα με τα comic πρότυπα, είμαστε με τον Τόμπι Μαγκουάιρ ο οποίος παίρνει αυτό το γύρο με νοκ-άουτ.

Spider-Man 1 - Amazing Spider-Man 1

Round 3: Καλύτερος Spider-Man
Ο Τόμπι Μαγκουάιρ σαν Spider-Man  δεν μας ξετρέλανε όταν εμφανίστηκε με την πρώτη πρώτη πλεκτή στολή του και πήρε μέρος στον αγώνα στο κλουβί. Πάλεψε κακοποιούς και έσωσε γάτες :p και είπε κάποιες ωραίες ατάκες. Η κύρια στολή του (η οποία δυστυχώς έμεινε ίδια και στις 3 ταινίες) μας άρεσε αρκετά αλλά δεν μπορέι να συγκριθέι με τίποτα με την υπέρτατη στολή του Amazing Spider-Man.

Το 2012 όταν ο Andrew Garfield φόρεσε τη κύρια στολή του όλοι το παραδεχθήκαμε ότι είναι πιο κοντά σε εκείνη που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε. Το 2014 στην δεύτερη ταινία έγινε ακόμα πιο καλή! Πολέμησε πολλούς κακούς, ιδιαίτερα στην δεύτερη ταινία και το έκανε να φαίνεται διασκέδαστικό αφού παράλληλα πετούσε τρελές ατάκες.


Επειδή έφερε στο προσκήνιο την στολή που πάντα ονειρευόμασταν, ο Amazing Spider-Man κερδίζει αυτό το γύρο.

Spider-Man 1 - Amazing Spider-Man 2

Round 4: Αντίπαλοι
Στο Amazing Spider-Man μέσα σε δύο μόλις ταινίες είδαμε αρκετούς supervillains. Είδαμε τον Lizard, τον Electro, τον Green Goblin (Harry Osborn) αλλά και τον Rhino! Οι μάχες με αυτούς τους αντιπάλους ήταν επικές με αποκορύφωμα την μάχη με τον Electro στο Amazing Spider-Man 2.


Όμως, τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει την πρώτη μάχη με τον Green Goblin (Norman Osborn) στο Spider-Man του 2002, τον Doctor Octopus στην δεύτερη ταινία να πολεμά τον Spidey στο τρένο και αυτός να πρέπει να νικήσει τον εχθρό αλλά να πρέπει να προστατεύσει και τους επιβάτες ταυτόχρονα. Στην τρίτη ταινία είδαμε αυτό που όλοι περιμέναμε, τον Venom. Οκ, η ταινία μπορεί να μην ήτανε τόσο καλή, αλλά μας έδειξε τον Venom και αυτό δεν είναι κάτι που το προσπερνάς έτσι.


Έτσι στην κατήγορία αυτή ο Spider-Man παίρνει τον πόντο και κάνει το 2-2!

Spider-Man 2 - Amazing Spider-Man 2

Round 5: Spidey's Girl
Spider-man χωρίς κοπέλα δεν γίνεται. Στο Spider-Man του 2002 αλλά και στα επόμενα δύο, είχαμε την Kirsten Dunst υποδυόμενη την Mary Jane Watson. Καλή δεν μπορούμε να πούμε αλλά η Emma Stone ως Gwen Stacy μας έκανε καλύτερη εντύπωση και δεθήκαμε συναισθηματικά περισσότερο μαζί της, ιδιαίτερα ύστερα από αυτό που συνέβει στην δεύτερη ταινία. 


Spider-Man 2 - Amazing Spider-Man 3

Ποιος είναι κατά την άποψη σας ο καλύτερος κινηματογραφικός Spider-Man μέχρι τώρα;

Ακολουθεί ψηφοφορία.