Vampires vs Werewolves

 Σήμερα σειρά έχουν δύο θρυλικά πλάσματα.

Οι περισσότεροι μύθοι παρουσιάζουν τους Βρυκόλακες ως πλάσματα αθάνατα , με χλωμό δέρμα, μεγάλους κυνόδοντες και υπεράνθρωπες δυνάμεις.  Τρέφονται αποκλειστικά με αίμα ζώων ή ανθρώπων, ενώ είναι ευαίσθητοι στο φως του ήλιου και το ασήμι. Μέχρι σήμερα οι μύθοι για τους βρυκόλακες έχουν βρει τόσο μεγάλη αποδοχή που τους έχουν καταστήσει πηγή έμπνευσης για πολλές ταινίες, στις οποίες όμως τα πλάσματα αυτά παρουσιάζουν ποικιλομορφίες. Σε κάποιες από αυτές, κυρίως παλιότερες ταινίες, οι βρυκόλακες εμφανίζονται τελείως απόκοσμοι, κοιμούνται σε φέρετρα και παίρνουν τη μορφή νυχτερίδας , ενώ σε πιο πρόσφατες δημιουργίες, όπως το Twilight saga, το Vampire Diaries κ.α., τους προσδίδονται περισσότερα ανθρώπινα χαρακτηριστικά και μια λιγότερο απόκοσμη όψη.

Οι αιώνιοι εχθροί των βρυκολάκων σύμφωνα με τη μυθολογία είναι οι Λυκάνθρωποι. Αυτή η αέναη μάχη μεταξύ τους ενσαρκώθηκε σε πολλές ταινίες με πιο αντιπροσωπευτική τη σειρά ταινιών Underworld
H Kate Beckinsale ως Vampire στην ταινία Underworld 
Αντίθετα από τους βρυκόλακες, οι λυκάνθρωποι είναι ανθρώπινα, θνητά όντα, που έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώνονται σε λύκο στη διάρκεια της Πανσελήνου και να κυνηγούν το θήραμά τους, ενώ αποφεύγουν και αυτοί το ασήμι. Σε παλιές ταινίες ο λυκάνθρωπος παρουσιάζεται ως ένα φρικιαστικό πλάσμα, ενώ ο νεότερος κινηματογράφος πλάθει μια συμπαθητικότερη εικόνα του, προβάλλοντας την πάλη  μεταξύ της ανθρώπινης και ζωώδους φύσης του. 
Λύκος από την ταινία Τwilight

Σε αυτή την αιώνια μάχη μεταξύ Βρικολάκων και Λυκανθρώπων ποιανού το μέρος θα πάρεις;

Ακολουθεί ψηφοφορία.