Pokemon vs Digimon

Καιρός να θυμηθούμε τα παιδικά μας χρόνια. Pokemon ή Digimon;;

INFO:

Και τα δύο κέρδισαν οπαδούς και όποιος τα έχει δει δε μπορεί παρά να μπει στον πειρασμό για σύγκριση.

Στη σειρά Pokemon παρακολουθούμε τον Ας Κέτσαμ, εκπαιδευτή Pokemon, να ταξιδεύει στον κόσμο μαζί με την παρέα του προκειμένου να γίνει ο πιο γνωστός εκπαιδευτής. Το ταξίδι τους αυτό είναι γεμάτο περιπέτειες, καθώς μια ομάδα κλεφτών (Rocket Team) βρίσκονται συνέχεια στο δρόμο τους.
Pokemon 3η γενιά.

Η σειρά Digimon αφορά μια ψηφιακή διάσταση, στην οποία «πέφτουν» οι πρωταγωνιστές μας και η οποία κατοικείται από ψηφιακά πλάσματα, τα Digimon. Ενώ τα Pokemon παρουσιάζονται ως πλάσματα ενός πραγματικού κόσμου, τα digimon αποτελούν εικονικές μορφές ζωής σε ένα ψηφιακό σύμπαν.
Digimon 1999


VERSUS:
Round 1: Χαρακτηριστικά
Pokemon και Digimon έχουν αρκετές ομοιότητες. Όμως τα Pokemon έτσι όπως είναι σχεδιασμένα μας αρέσουν περισσότερο, έχουν πιο ωραίες εξελίξεις και ζουν στην Pokeball. Αυτό τα κάνει πιο cool και πιο μαγικά.

Pokemon 1 - Digimon 0

Round 2: Επικοινωνία
Τα Digimon επικοινωνούν με τους ανθρώπους μέσω της ανθρώπινης ομιλίας σε αντίθεση με τα Pokemon που επαναλαμβάνουν το όνομά τους για να επικοινωνήσουν. Θα ήταν καταπληκτικό να έχουμε το δικό μας πλασματάκι αλά δεν θα ήταν ακόμα καλύτερο αν μπορούσαμε να συνομιλήσουμε μαζί του;

Pokemon 1 - Digimon 1

Round 3: Χαρακτήρας
Τα Pokemon και τα Digimon δημιουργούν κοινωνίες διαβίωσης με τη διαφορά όμως ότι οι κοινωνίες των Digimon είναι περισσότερο σύνθετες από αυτές των Pokemon. Τα Pokemon διαμορφώνουν τον χαρακτήρα τους ανάλογα με τον αφεντικό τους ενώ τα Digimon μπορεί να είναι από την φύση τους κακά με τους ανθρώπους. Πολλοί αντίπαλοι στα Digimon είναι οι ίδιοι Digimon.

Pokemon 2 - Digimon 1

Round 4: Εξέλιξη
Digimon και Pokemon μπορούν να εξελιχθούν και να αλλάξουν μορφή με τη διαφορά ότι η εξέλιξη των μεν δεν είναι μόνιμη, όταν εξαντλείται το Digimon επιστρέφει στην αρχική του μορφή, ενώ η εξέλιξη στα Pokemon είναι μόνιμη. Δύσκολο να αποφασίσει κανείς άλλα πιστεύουμε ότι το γεγονός ότι τα Digimon μπορούν και επιστρέφουν στην αρχική τους κατάσταση τους δίνει ένα μικρό πλεονέκτημα.

Pokemon 2 - Digimon 2

Round 5: Πρωταγωνιστές
Οι πρωταγωνιστές στα Digimon μας άρεσαν. Σαν παιδιά και εμείς θέλαμε να είμαστε στην θέση τους και να ζούμε την περιπέτεια στο ψηφιακό κόσμο παρέα με τα Digimon. Όμως με τους πρωταγωνιστές των Pokemon ταυτιστήκαμε περισσότερο, όλοι θέλαμε να έχουμε την μαχητικότητα και την αποφασιστικότητα τους αλλά πάνω απ όλα να έχουμε το δικό μας Pokemon.

Pokemon 3 - Digimon 2

Ποια είναι τα αγαπημένα σας τερατάκια;

Ακολουθεί ψηφοφορία.